Weather Icon
Εθνική Άμυνα 21 Απριλίου 2021

Έσκισαν τους ελληνικούς ουρανούς τα μαχητικά της άσκησης «Ηνίοχος 21» (βίντεο)

Έσκισαν τους ελληνικούς ουρανούς τα μαχητικά της άσκησης «Ηνίοχος 21» (βίντεο)

Με διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών και εικονικές προσβολές του αεροδρομίου η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος 21»

Σειρά διελεύσεων σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών καθώς και εικονικές προσβολές του αεροδρομίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι προσκεκλημένοι, σήμερα, κατά την διάρκεια της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 21».

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής της διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 21» από τον διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής σμήναρχο Νικόλαο Κοκκώνη, ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Η άσκηση «Ηνίοχος 21» είναι μια δραστηριότητα υψηλής έντασης, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και εκτελείται σε προσομοίωση περιβάλλοντος πολλαπλής απειλής, με στόχο τη συνολική ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Στη φετινή άσκηση λαμβάνουν μέρος, με πολυτυπία μέσων και προσωπικού, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Κύπρου, η Πολεμική και Διαστημική Δύναμη της Γαλλίας και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Καναδά. Επίσης συμμετέχουν με παρατηρητές και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε, σε ανάρτησή του στο twitter: «Κάθε διοργάνωση καλύτερη από την προηγούμενη. Με την απαιτητική εκπαίδευση ισχυροποιούμε τις γέφυρες συνεργασίας που έχουμε χτίσει με συμμάχους και εταίρους».

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν:

* O περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και o γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

* Oι πρέσβεις στην Αθήνα της Αιγύπτου Ismail Ahmed Khairat, της Γαλλίας Patrick Maisonnave, των ΗΑΕ Sulaiman Hamid Salem Almazrouri, των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, της Ινδίας Amrit Lugun, της Ιορδανίας Ahed Ali Sweidat, του Ισραήλ Yossi Amrani, της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, της Ρουμανίας George Ciamba και ο εκπρόσωπος του πρέσβη του Καναδά Mark Allen.

* O Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

* O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΑΕ Staff Brigadier General Mohamed Salem ali Salem Alhameli, ο διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική General Jeffrey L. Harrigian, ο Αρχηγός της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας Brigadier General Zaid A. Negresh, ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ισραήλ Major General Amikam Norkin και ο διοικητής αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ταξίαρχος Μάριος Φλωρίδης.

* Oι ακόλουθοι ‘Αμυνας στην Αθήνα της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Σαουδικής Αραβίας και o Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΑΕ.

* Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube