Weather Icon

Εσείς ξέρατε ότι «στην Ελλάδα έχει απ’ όλα»; Ο Τσέχοφ το ‘πε πρώτος! (video, photos)

Εσείς ξέρατε ότι «στην Ελλάδα έχει απ’ όλα»; Ο Τσέχοφ το ‘πε πρώτος! (video, photos)

Ποιος από όσους έχουν ζήσει στη Ρωσία ή έχουν συναναστραφεί με ρωσόφωνους, δεν γνωρίζει την πολύ διαδεδομένη φράση στη ρωσική «Στην Ελλάδα έχει απ’ όλα!»; Μάλλον κανείς! Κι αν είναι και ελληνικής καταγωγής, καμαρώνει κάθε φορά που την ακούει. Χρησιμοποιείται μεταφορικά, αλλά τις περισσότερες φορές κυριολεκτικά, με σαφή αναφορά στην ύπαρξη αφθονίας, ποικιλίας και πλούτου στη χώρα μας.

Έτσι τη φαντάζονται οι Ρώσοι, έτσι την ονειρευόμαστε οι Έλληνες της διασποράς. Και ερχόμενοι στην Ελλάδα, το διαπιστώνουν και οι μεν και οι δε.

Σε ποιον, όμως, ανήκει η περίφημη φράση; Ποιος είναι η γενεσιουργός αιτία τόσων… φαντασιώσεων και ονείρων; Ίσως να σας ξαφνιάσει, αλλά δεν είναι άλλος από έναν ήρωα του Τσέχοφ!

«Μάλιστα, και λιοντάρια έχουμε. Στη Ρωσία τίποτα δεν έχει»

Πρόκειται για τον Έλληνα ζαχαροπλάστη Χαραλάμπη Σπυριντόνοβιτς Ντήμπα, από τη μονόπρακτη κωμωδία Ο γάμος του Αντόν Τσέχοφ, γραμμένη το 1889.

Σε μια σκηνή της δεξίωσης του… γάμου, στον οποίο ο Έλληνας προσκλήθηκε αποκλειστικά για λόγους κύρους, ένας από τους καλεσμένους τον ενοχλεί συνεχώς με ερωτήσεις εάν υπάρχει το ένα ή το άλλο πράγμα στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube