REAL TIME |

Weather Icon

Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: “Αβάσιμες” και “εκτός πραγματικότητας” οι δηλώσεις Μπάιντεν

Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: “Αβάσιμες” και “εκτός πραγματικότητας” οι δηλώσεις Μπάιντεν

“Αβάσιμες” “άδικες” και “εκτός πραγματικότητας” χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι συμμορίες Αρμενίων, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 150.000 με 300.000 άτομα πραγματοποίησαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη. Επίσης, ανέφερε ότι σε συνεργασία με ρωσικές δυνάμεις πολεμούσαν κατά της Τουρκίας και οι αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έλαβαν μέτρα προφύλαξης. Αυτά τα σχόλια αποτελούν την πάγια τουρκική κρατική “γλώσσα” η οποία παίρνει ως δεδομένο την ημερομηνία μνήμης (24 Απριλίου 1915) και γύρω από αυτό χτίζει τα επιχειρήματά της, με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφήνοντας εσκεμμένα εκτός συζήτησης το γεγονός ότι οι επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων είχαν ξεκινήσει μερικές δεκαετίες πριν.

“Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε αβάσιμες και άδικες δηλώσεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη γεωγραφία μας εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αυτές οι συζητήσεις, που δεν έχουν ιστορική και νομική έκφραση, εκνευρίζουν το έθνος μας και εμάς. Νομίζουμε ότι έγινε μετά από πιέσεις ομάδων κατά της Τουρκίας.” είπε. και συμπλήρωσε: “Η διερεύνηση των γεγονότων στην ιστορία και η αποκάλυψη της αλήθειας πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και όχι στους πολιτικούς. Ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση στην πρότασή μας για τη σύσταση κοινής επιτροπής ιστορίας για τους αρμενικούς ισχυρισμούς που έχουν εκφραστεί για χρόνια”.

Αντιπαραβάλλοντας “θηριωδίες που έγιναν σε βάρος Τούρκων, από πλευράς Αρμενίων”, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, καθώς δήλωσε με θράσος ότι στις 24 Απριλίου 1915 δεν έγινε τίποτα.

Σε κλίμα που ομοιάζει με αυτό των δηλώσεων Μπαχτσελί, ο οποίος κάλεσε να τιμάται η μνήμη αυτών που πήραν τις αποφάσεις εναντίον των Αρμενίων, ο Ερντογάν είπε ότι: “Μετά τις συλλήψεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις 24 Απριλίου, ο “Νόμος περί αποστολής και εγκατάστασης” ψηφίστηκε στις 27 Μαΐου και τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου. Η διαδικασία δεν ήταν ενάντια σε μια πιθανή απειλή ή κίνδυνο, αλλά ένα μέτρο ενάντια στην τρέχουσα εξέγερση και τις αυξανόμενες σφαγές”.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου: “Δεν θα ανεχτούμε τη νοοτροπία που θέλει να καταδικάσει την Κύπρο σε αδιέξοδο, προσπαθώντας να εκφοβίσει τους αδελφούς μας Τουρκοκύπριους με εμπάργκο”.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube