REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 11 Απριλίου 2021

Ερντογάν: ”Δεν θα επιτρέψουμε την προσάρτηση της Κριμαίας”

Ερντογάν: ”Δεν θα επιτρέψουμε την προσάρτηση της Κριμαίας”

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι ανέφερε στον επισκέπτη του, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ότι η Άγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την «προσάρτηση της Κριμαίας».

“Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Δεν θα αναγνωρίσουμε την προσάρτηση της Κριμαίας. Είπαμε ότι υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ουκρανίας για το έδαφος της Κριμαίας με στόχο την ενοποίηση της διεθνούς κοινότητας γύρω από την Κριμαία. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για όλους Λαούς της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων των Τάταρων της Κριμαίας”, είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Ζελένσκι που μεταδόθηκαν από την TRT TV.

Η Δημοκρατία της Κριμαίας και η Σεβαστούπολη, μια πόλη με ειδικό καθεστώς στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ρώσοι, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα των αρχών που τέθηκαν στην εξουσία εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014.

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη υιοθέτησαν δηλώσεις ανεξαρτησίας στις 11 Μαρτίου 2014. Διεξήγαγαν δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014, στο οποίο το 96,77% των πολιτών και το 95,6% των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τις συνθήκες επανένωσης στις 18 Μαρτίου 2014. Τα έγγραφα επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ή το κοινοβούλιο των δύο κομματιών, στις 21 Μαρτίου. Η Ουκρανία εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube