REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ 14 Απριλίου 2021

Επιπλέον στρατιωτικούς θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην Γερμανία

Επιπλέον στρατιωτικούς θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην Γερμανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν επιπλέον 500 στρατιωτικούς στη Γερμανία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας μια ανατροπή των σχεδίων του πρώην προέδρου Ντόναλντυ Τραμπ να αποσύρει περίπου 12.000 στρατιώτες από τη χώρα αυτή που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Σταματήσαμε το σχεδιασμό (για μείωση των στρατευμάτων)», δήλωσε ο Όστιν σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα μαζί με τη γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Ενημέρωσα την (γερμανίδα) υπουργό (Άμυνας) για την πρόθεσή μας να εγκαταστήσουμε μονίμως περπίπου 500 επιπλέον αμερικανούς στρατιωτικούς στην περιοχή του Βισμπάντεν (δυτική Γερμανία) ήδη από το φετινό φθινόπωρο», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός.

«Πιστεύω πως η αποστολή επιπλέον 500 στρατιωτικών δείχνει το επίπεδο της σύμπραξής μας και της δέσμευσής μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λόιντ Όστιν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube