REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 7 Απριλίου 2021

Επιμένει ο Ερντογάν για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Επιμένει ο Ερντογάν για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

«Σύντομα ο διαγωνισμός» για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολης, λέει ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα διεξαγάγει σύντομα τον διαγωνισμό για τη διάνοιξη της τεράστιας διώρυγας στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης και οι πρώτες εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένοντας στο αμφιλεγόμενο σχέδιό του που επικρίνεται έντονα για το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.

Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης (Kanal Istanbul) προβέπεται να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα βορείως της Κωνσταντινούπολης με τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς νότον και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η διάνοιξη της διώρυγας αυτής θα μειώσει την κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου και θα αποτρέψει ατυχήματα, όμως οι επικριτές του σχεδίου έχουν υπογραμμίσει ότι θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και θα μολύνει πηγές πόσιμου νερού.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, δήλωσε πως η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό «είτε σας αρέσει είτε όχι», αναφερόμενος στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων αντιπάλων και πρόσθεσε πως η διώρυγα θα αποτελέσει «μια νέα τραχεία» για την περιοχή.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube