REAL TIME |

Weather Icon

Επενδύστε στην Ελλάδα. Έχει πολλή πλάκα…

Επενδύστε στην Ελλάδα. Έχει πολλή πλάκα…

Βάλτε τα κάτω και πείτε. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα όταν η οικονομική της πολιτική θα είναι άγνωστη, μετά από 20 μήνες!!

Καλό, κακό το σχέδιο, με κενά χωρίς κενά,  με οράματα ή όχι,  πρόκειται για συντεταγμένες πάνω στις οποίες θα κινηθεί η οικονομική πολιτική,  μέχρι τον Ιούλιο του 2023 που θα γίνουν εκλογές. Αν τελικά η κυβέρνηση εξαντλήσει την θητεία της (όπως και έχει υποχρέωση). 

Πολύ ωραίο και πολύ καλό λοιπόν το πλάνο επιλογών σε έργα, σε επενδύσεις, σε αναμορφώσεις θεσμών και μεταρρυθμίσεις για να πορευθεί η οικονομία,  γιατί (κατά πώς φάνηκε) όλα θα μπουν μπροστά εδώ και τώρα, πράγμα που ενθαρρύνει και εκείνους της οικονομίας που δεν το έβαλαν κάτω.

Λέμε πολύ ωραία και γιατί δεν έχουμε μόνο λόγια. Το σχέδιο συνοδεύεται,  με κάτι παραπάνω από 57 δισ. ευρώ των Ταμείων της Ε.Ε. αφού προηγηθεί το “πράσινο φως” των Βρυξελλών για τα “φάρμακα” ανάρρωσης της οικονομίας που “συνταγογράφησαν” ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. 

Ως εδώ όμως, τα σκιρτήματα χαράς… από την αγορά. Ζόμπι, ξεζόμπι… η αγορά αυτή διαθέτει σήμερα η οικονομία. Πιθανές χαρές και από ντόπιους επενδυτές, που συνεργάζονται και με ξένους κεφαλαιούχους,  καθώς ξεκαθαρίζει το οικονομικό τοπίο στην χώρα.

Να όμως που δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες από τα καλά νέα για το νέο στίγμα οικονομικής πολιτικής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της αριστεράς και της προόδου…, Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει δημόσια τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε όλη του την έκταση !! ( συνέντευξή στο Kontra).

Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τίποτε από όλα αυτά, είπε. Θα ζητήσουμε αναθεωρημένο σχέδιο από την Κομισιόν, συμπλήρωσε, αναφερόμενος βεβαίως,  στην προοπτική ανάληψης της εξουσίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του 2023. 

Δεσμεύθηκε να καταργήσει το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας Μητσοτάκη επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε δημόσια διαβούλευση. Επειδή τα λεφτά του σχεδίου θα πάνε στους λίγους. Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας, με εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. 

Τέλος με τη δημοσιογραφική μας υποχρέωση να παραθέσουμε τα γεγονότα. Τα πραγματικά γεγονότα όπως τα παρακολουθήσαμε,  τα διαβάσαμε ή τα ακούσαμε από τα ΜΜΕ. Και πάμε στην ουσία. 

Ζητάμε επενδυτές εδώ και τώρα με εκατοντάδες δισ. επενδύσεις (αυτές τέλος πάντων που έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία για να πολεμηθεί και το χτικιό της ανεργίας). 

Σοβαρούς επενδυτές και όχι ευκαιριακούς αναζητητές οικονομιών σε γιατρειά και πορεία προς την ανάκαμψη. Καλώς τους ζητάμε. Τι προσφέρουμε όμως…

Δεν προσφέρουμε τίποτε. Γιατί είναι πιο κάτω και από το τίποτε ένα σχέδιο οικονομικής πολιτικής για την ανάκαμψη, που θα μπει μπροστά το καλοκαίρι του 2021 και θα ισχύει μόνο 20 μήνες!!

Σε 20 μήνες από σήμερα μπαίνουμε στο 2023. Και λόγω των εκλογών του Ιουλίου τα πάντα θα παγώσουν (αν δεν είναι παγωμένα από το καλοκαίρι του 2022). 

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube