Weather Icon
Ιράκ , Ιράν , Τουρκία 19 Απριλίου 2021

Ένας Τούρκος νεκρός μετά από επίθεση Ιρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων σε βάση της Τουρκίας στο Ιράκ

Ένας Τούρκος νεκρός μετά από επίθεση Ιρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων σε βάση της Τουρκίας στο Ιράκ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν φαίνεται να ήταν υπεύθυνη για επίθεση πυραύλων σε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο αναλυτής Seth J. Frantzman στην εφημερίδα Jerusalem Post την Κυριακή. 

Εξετάζοντας τη φύση μιας επίθεσης στη βάση Μπασίκα της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ την περασμένη Τετάρτη, ο Frantzman εξηγεί ότι εκείνη την ημέρα, τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την βάση, σκοτώνοντας έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυματίζοντας δύο πολίτες σε ένα κοντινό χωριό. Το κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rudaw, δήλωσε ότι οι εκτοξευτές ρουκετών βρίσκονταν σε μια περιοχή υπό τον έλεγχο μιας ιρακινής πολιτοφυλακής γνωστής ως Ταξιαρχία Hashd 30.

Ο κρατικός οργανισμός Anadolu της Τουρκίας εντόπισε την πολιτοφυλακή ως μέρος των Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης (PMF), έναν όρο ”ομπρέλα” για τους Ιρακινούς μαχητές που βοήθησαν να αντισταθούν στην εισβολή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Πολλές από αυτές τις μονάδες είναι στενά συνδεδεμένες με το Ιράν.

Αυτή η επίθεση θα απαιτούσε κάποια πολυπλοκότητα για να πραγματοποιηθεί κάτι που θα ήταν πέρα ​​από τις δυνατότητες των τοπικών πολιτοφυλακών, σύμφωνα με τον Frantzman, ο οποίος σημειώνει συγκεκριμένα είπε ότι δεν θα ήταν εύκολο για την πολιτοφυλακή να εντοπίσει τη βάση της Bashiqa, επομένως είναι πιθανό «επαγγελματίες ήρθαν από έξω ».

Οι Ιρανοί αντιπρόσωποι στο Ιράκ έχουν γίνει όλο και πιο εχθρικοί έναντι της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη χώρα. Μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης ομήρων εναντίον του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τον Φεβρουάριο, μια σειρά από πολιτοφυλακές δήλωσαν την πρόθεσή τους να αντισταθούν σε τυχόν περαιτέρω τουρκικές επιδρομές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube