Weather Icon

Ελληνοτουρκικά: Ερντογάν: Με αυτή τη νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ερντογάν: Με αυτή τη νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις, από της οποίες δεν πρόκειται να κάνει σπιθαμή πίσω η Άγκυρα, προωθώντας την αναθεωρητική της ατζέντα

«Με αυτή την νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάναπαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται στο εξωτερικό, για την πολιτική του.

Αφήνοντας αιχμές κατά χωρών της Ε.Ε., ο Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις, από της οποίες δεν πρόκειται να κάνει σπιθαμή πίσω η Άγκυρα, προωθώντας την αναθεωρητική της ατζέντα.

«Καμία από τις απόπειρες επιβολής που δεν είναι σύμφωνες με την ηθική, τον νόμο, την δικαιοσύνη, την ευνομία και την συνείδηση, από αυτούς που δεν σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, δεν έχει και δεν θα έχει καμία αξία στα μάτια μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας με νόημα: «Από την Συρία ως τη Λιβύη, από το Καραμπάχ ως την Κύπρο και από την Ανατολική Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε κάθε μέρος με αυτήν την νοοτροπία φτάσαμε στην επιτυχία των αγώνων μας».

Erdoğan, yeni kısıtlamaları duyurdu: Cumartesi sokağa çıkma yasağı geri geldi

Ουσιαστικά ο Ερντογάν έδωσε απάντησε στις έντονες επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, τόσο για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όσο και για την αύξηση της προκλητικότητας στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε τους επικριτές του «υποκριτές».

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος: «Ο σκοπός της επιβολής κριτηρίων σε εμάς, που δεν ποτέ δεν εφαρμόζουν οι ίδιοι, δεν είναι να κατευθύνουν τη χώρα μας σε ένα πιο σύγχρονο και πετυχημένο δρόμο. Ξέρουμε καλά ότι στόχος είναι να προκαλέσουν απώλεια χρόνου και ενέργειας Από την αμυντική βιομηχανία ως τον ενεργειακό τομέα, από το περιβάλλον στα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πολιτική ως τις πολιτικές ελευθερίες, σε αμέτρητα παραδείγματα που βιώσαμε, δεν ευχαριστήσαμε και δεν θα ευχαριστήσουμε αυτούς τους υποκριτές».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, έλαβαν μέρος στη διάρκεια ανακοινώσεών του, για τη λήψη νέων μέτρων στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube