Weather Icon

Έκαναν κλαμπ το Αρμενικό Μοναστήρι στην κατεχόμενη Χαλεύκα

Έκαναν κλαμπ το Αρμενικό Μοναστήρι στην κατεχόμενη Χαλεύκα

Αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι με μουσική τέκνο, στο αρμενικό μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου (Σουρπ Μαγκάρ ή Μαγκαραβάνκ) της κατεχόμενης Χαλεύκας, στον Πενταδάκτυλο.

Ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Αλί Τουνκάι, με ανάρτησή του στο Facebook επικρίνει το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες κινήσεις, οι οποίες προσβάλλουν τις ευαισθησίες των πιστών.

«Είμαι ένας από αυτούς που δίνουν πάντα έμφαση στην ευαισθησία των πιστών, όταν γίνονται εκδηλώσεις σε μέρη όπως αυτό και καταδικάζω αυτό το περιστατικό. Δεν είναι απλά έλλειψη σεβασμού σε ένα μνημείο, είναι και μια κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, αγνοώντας τις συνθήκες πανδημίας της COVID-19», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλί Τουνκάι.

Εξάλλου οι διοργανωτές ανάρτησαν στο youtube βίντεο από το πάρτι – ιεροσυλία:

 

Φημισμένος χώρος προσκυνήματος

Το μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου (Σουρπ Μαγκάρ ή Μαγκαραβάνκ) ίδρυσαν αρχικά Κόπτες περί το έτος 1000 και μέχρι το 1425 είχε ήδη περιέλθει στα χέρια των Αρμενίων. Για αιώνες υπήρξε φημισμένος χώρος προσκυνήματος, χώρος ανάπαυσης και ενδιάμεσος σταθμός για Αρμένιους κληρικούς και προσκυνητές καθ’ οδόν προς τους Αγίους Τόπους. Εκεί στεγαζόταν ένας μεγάλος αριθμός ανεκτίμητων χειρογράφων, όπως και η εικόνα του Αγίου Μακαρίου, έξω από το παρεκκλήσι του μοναστηριού. Αφημένο στο έλεος της φύσης και των βανδάλων, σήμερα βρίσκεται σε θλιβερή κατάσταση.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube