REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Τουρκία 3 Απριλίου 2021

Εμπρηστικές δηλώσεις από Ακάρ για τα ελληνικά νησιά! Νέα επίθεση στη χώρα μας

Εμπρηστικές δηλώσεις από Ακάρ για τα ελληνικά νησιά! Νέα επίθεση στη χώρα μας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάνει προβοκατόρικες ενέργειες.

Σε συνέντευξη του κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», ανέφερε πως «παρά την εποικοδομητική, ειρηνική στάση μας και παρά τη στάση μας για διαβουλεύσεις, δυστυχώς οι Έλληνες γείτονες μας συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες και αυξάνουν την ένταση. Χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα με σκοπό να φτάσουν σε κάποιους στόχους. Κάθε φορά τονίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι άσκοπες, καμία απειλή δεν έχει καμία επίπτωση στη χώρα μας, στο λαό μας και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Με αυτές τις μεθόδους και τις ενέργειες δεν θα φτάσουν πουθενά».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως «παρά τις ενέργειες μας που κάνουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι Έλληνες γείτονες μας συνέχεια φθείρουν το διεθνές δίκαιο και ζητούν πράγματα και έχουν ρητορική εκτός δικαίου. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά. Τους καλούμε να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Και σαν να μην έφταναν αυτά, για άλλη μια φορά υποστήριξε πως τα νησιά δεν μπορούν να διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. «Εμείς ξέρουμε πως το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως τα νησιά δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό πρέπει να το ξέρουν και να αποδεχθούν αυτές τις αρχές. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν με κάποιες μεθοδεύσεις, με κάποιες εξαπατήσεις και με κάποιες ψευδαισθήσεις. Ίσως βρουν κάποιους υποστηρικτές, αυτό είναι παράνομο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube