Weather Icon
Εθνική Άμυνα 14 Απριλίου 2021

Δυσαρμονία στο πιο σημαντικό υπουργείο της Ελλάδας, το Εθνικής Άμυνας – Πρόβλημα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Δυσαρμονία στο πιο σημαντικό υπουργείο της Ελλάδας, το Εθνικής Άμυνας – Πρόβλημα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τραγελαφικές καταστάσεις μεταξύ Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Υπουργού – Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Είναι πράγματι τραγικό, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και 190 χρόνια από τη λειτουργία του ελληνικού κράτους, να μην λειτουργούν οι θεσμοί και να μην γνωρίζουν οι λειτουργοί τους ποιος είναι ο ρόλος του καθενός και πώς λειτουργεί η Ιεραρχία.

Το πρόβλημα λαμβάνει άλλες, εφιαλτικές διαστάσεις, όταν αφορά ένα υπουργείο, όπου η Ιεραρχία είναι το κύριο στοιχείο στο οποίο στηρίζεται η ύπαρξή του, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητά του.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν η κυβέρνηση,  αντί να λάβει άμεσα μέτρα, που θα αποκαθιστούν την τάξη και αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμβούν τέτοια παρατράγουδα στο μέλλον, διαρρέει μέσω “κυβερνητικής πηγής” τη δυσφορία της στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Και αναρωτιέται κανείς. Είναι δυνατόν να πάρουν σοβαρά την Ελλάδα εχθροί και φίλοι, όταν διαπιστωμένα και μέσω του τύπου εκφράζεται δυσαρέσκεια στο πρόσωπο εκείνου που θα διεξάγει τον όποιο πόλεμο, όταν εκφράζεται κρίση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του;

Πριν παραθέσουμε το άρθρο που μεταφέρει τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, να υπογραμμίσουμε ότι η εξουσιομανία και η μεγαλομανία, είναι στοιχεία που με ακρίβεια οδηγούν σε καταστροφή. Ή του μεγαλομανούς ή της πατρίδας, εξαρτάται από τα αντανακλαστικά εκείνου που έχει τα… γκέμια:

Ακολουθεί το άρθρο του Σπούτνικ:

Κυβερνητική δυσαρέσκεια για “αυτοκρατορική ανακοίνωση” του ΓΕΕΘΑ: Το περιστατικό που άναψε φωτιές

Κυβερνητική πηγή εξέφρασε στο Sputnik τη δυσφορία της για ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας που εμφανίζει τον Α/ΓΕΕΘΑ ως εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στην κηδεία του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη.

Κυβερνητική δυσφορία προσκάλεσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, μετά την εξόδιο ακολουθία του υποστράτηγου επί τιμή, εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας .
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ μετά την κηδεία:

«Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, στην εξόδιο ακολουθία του Υποστράτηγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη. […] Την εξόδιο ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης…»

«Είναι αδύνατο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού αναφέροντάς τον ως “Πρόεδρο της Κυβέρνησης“», επισήμανε κυβερνητική πηγή που εξέφρασε στο Sputnik τη δυσφορία της για την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Πρόκειται για “αυτοκρατορική ανακοίνωση” καθώς η ιεραρχία είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν περιλαμβάνει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μετά τον πρωθυπουργό, πόσο μάλλον ως εκπρόσωπό του», διευκρινίζει η ίδια πηγή.Νίκος Παναγιωτόπουλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.04.2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέπτεται από το πρωί της Τρίτης τα Ιωάννινα και δεν έχει κληθεί ακόμα να δώσει εξηγήσεις.

Όμως το θέμα φαίνεται ότι έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και σύμφωνα με άλλες πηγές, το ζήτημα θα συζητηθεί μεταξύ του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν από κοινού στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, μια μέρα πριν τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει και στη Βουλή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik υπήρξε υπόγεια επαφή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ώστε να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας με σαφείς αναφορές περί πρακτικών που θυμίζουν «σκοτεινές εποχές μακριά από τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube