Weather Icon
Τουρκία 9 Απριλίου 2021

Δέκα Τούρκοι πρώην ναύαρχοι παραμένουν υπό κράτηση στην Άγκυρα

Δέκα Τούρκοι πρώην ναύαρχοι παραμένουν υπό κράτηση στην Άγκυρα

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας ζητά παράταση τεσσάρων ημερών στην κράτηση 10 συνταξιούχων ναυάρχων από το τουρκικό ναυτικό, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τη δήλωση του Σαββάτου που καταγγέλλει την κυβέρνηση.

Συνολικά 103 συνταξιούχοι ναυτικοί ναυτικοί εξέδωσαν δήλωση το περασμένο Σάββατο, κατά των συζητήσεων σχετικά με το κατά πόσον η Τουρκία θα αποχωρήσει από τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 που αφορά τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου, των Δαρδανελίων και τον πιθανό εξισλαμισμό του στρατού μέσω μιας φωτογραφίας ενός ναύαρχου ενεργού καθήκοντος.

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας των ναυάρχων, οι αρχικές τους δηλώσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δήλωσε ο δικηγόρος Celal Ülgen στην εφημερίδα BirGün. Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απάντησαν σκληρά στη δήλωση, λέγοντας ότι ήταν συνωμοσία πραξικοπήματος.

“Αυτή η δήλωση γράφτηκε με καθαρά πατριωτικά συναισθήματα και επισημαίνει τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας σε δύο τομείς”, δήλωσε ο Ülgen. Οι ναύαρχοι αντιμετωπίζουν έρευνα σχετικά με φερόμενη συνωμοσία για διάπραξη εγκλημάτων κατά της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας του κράτους.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube