REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 2 Απριλίου 2021

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τον δοκιμαστικό πλου της φρεγάτας «Έλλη» στον Σαρωνικό

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τον δοκιμαστικό πλου της φρεγάτας «Έλλη» στον Σαρωνικό

Πραγματοποιήθηκε στον Σαρωνικό κόλπο ο δοκιμαστικός πλους της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», στο πλαίσιο επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙ», το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και αντικατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ως δωρεά από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχο επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στον πλου επί της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, καθώς και ο δωρητής.

O Αρχηγός ΓΕΝ ευχαρίστησε τον κ. Λασκαρίδη για τη σημαντική συμβολή του στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ικανότητας του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φρεγάτα τύπου S, στην οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχής αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεότερου τύπου.

Έχει προηγηθεί η εγκατάσταση τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών στη φρεγάτα «Αιγαίο», έργο που ολοκληρώθηκε το 2018 και χρηματοδοτήθηκε επίσης από τον κ. Λασκαρίδη.

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube