Weather Icon
Εθνική Άμυνα 3 Απριλίου 2021

Δεύτερο ελικόπτερο S-70B6 μπήκε για συντήρηση, προς απόλυτη αποκατάσταση διαθεσιμοτήτων

Δεύτερο ελικόπτερο S-70B6 μπήκε για συντήρηση, προς απόλυτη αποκατάσταση διαθεσιμοτήτων

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εισαγωγή του πρώτου ελικοπτέρου S-70B6 για συντήρηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES SA στην Πάχη Μεγάρων, το Πολεμικό Ναυτικό τηρώντας κατά γράμμα τα σφικτά του χρονοδιαγράμματα, απέστειλε και το δεύτερο ελικόπτερο για συντήρηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε πως η ελληνική AEROSERVICES SA έχει επιλεγεί από το USN, για την υλοποίηση του προγράμματος “βαριάς” συντήρησης και εκσυγχρονισμού των ελικοπτέρων Bravo (S-70B6/B) του ΠΝ, με κανόνες ελεύθερης αγοράς και φυσικά με υποχρέωση της τήρησης σκληρών απαιτήσεων τήρησης ποιότητας.

Το πρώτο ελικόπτερο είναι σχεδόν έτοιμο, και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό. Η εταιρεία τήρησε ευλαβικά το χρονοδιάγραμμα που έχει ζητήσει το ΠΝ, ενώ η όλη διαδικασία βρίσκεται υπό τη στενή επίβλεψη του USN και της Sikorsky. Πρέπει να τονίσουμε πως το χρονοδιάγραμμα είναι απόρρητο, όπως επίσης και οι όποιες εργασίες θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Την περίοδο αυτή οριστικοποιείται, υπό την καθοδήγηση του USN, και την επίβλεψη του ΠΝ, ο εργοστασιακός σχεδιασμός της αναβάθμισης των Bravo του ΠΝ. Ο περιορισμένου κόστους, αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας εκσυγχρονισμός που έχει σχεδιάσει να κάνει το ΠΝ, θα επιτρέψει υψηλότερες διαθεσιμότητες στα ελικόπτερα, μεγαλύτερη συντηρησιμότητα, και φυσικά, πολύ υψηλότερες δυνατότητες. Τα ελικόπτερα δεν θα έρθουν στο επίπεδο των Romeo (MH-60R), αλλά σίγουρα θα είναι ανώτερα της τρέχουσας διαμόρφωσης S-70B6/B αλλά και των τουρκικών S-70B28.

Όταν η Sikorsky οριστικοποιήσει το σχεδιασμό, και ετοιμάσει την πρώτη συλλογή των νέων εξαρτημάτων, κι αφού πάντα λάβει την έγκριση του ΠΝ, τότε θα στείλει τη συλλογή εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα. Τα ελικόπτερα λοιπόν θα εκσυγχρονιστούν από ελληνικά χέρια, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συντήρησής τους. Δηλαδή, όταν “φτάνει” η σειρά ενός ελικοπτέρου να μπει για συντήρηση, από κάποιο σημείο και μετά, εκτός από συντηρημένο, θα είναι ΚΑΙ εκσυγχρονισμένο.

Το Πολεμικό Ναυτικό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως το θέμα των διαθεσιμοτήτων αφορά αποφάσεις, κι όχι τελικά χρήματα. Ακόμη και στις εποχές των μεγάλων προβλημάτων, τα ιπτάμενα μέσα του ΠΝ διατηρούσαν μια εξαιρετική διαθεσιμότητα, ενώ στην παρατεταμένη κρίση του καλοκαιριού, το ΠΝ και τα ελικόπτερά του ξετρύπωσαν τα τουρκικά υποβρύχια ένα προς ένα. Τώρα πια, οι κουρασμένοι πολεμιστές του, όχι μόνο θα τύχουν εξαιρετικής φροντίδας από ελληνικά χέρια, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, θα αναβαθμιστούν!

ΠΗΓΗ: Ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube