REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 6 Απριλίου 2021

Bloomberg: Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία τεχνολογία για τα UAVs, αλλά δεν την πήρε

Bloomberg: Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία τεχνολογία για τα UAVs, αλλά δεν την πήρε

Η αμερικανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Bloomberg έχει ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη έκθεση στην οποία έχει αξιολογήσει τις κινήσεις της αμυντικής βιομηχανίας που επικεντρώθηκε πρόσφατα η Άγκυρα. Σύμφωνα με την έκθεση, η Τουρκία υπέβαλε αίτημα για συνεργασία με τη Ρωσία και το Πακιστάν για συμπαραγωγή, αλλά είπε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Στην έκθεση που ετοίμασε ο δημοσιογράφος του Bloomberg για την Τουρκία, χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος «Το ένοπλο drone του Ερντογάν που θα χρησιμοποιηθεί για άσκηση στρατιωτικής πίεσης, προκαλεί ανησυχία  στους συμμάχους της». Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Τουρκία ζήτησε απο τη Ρωσία και το Πακιστάν να συμμετέχουν στην συμπαραγωγή των ένοπλων drones, κάτι που είναι φυσικό να ενοχλούσε τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ιστότοπος του Bloomberg σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί αναφέρει ότι “χώρες της Δύσης που ήταν φίλες στο παρελθόν, τώρα πήραν αποστάσεις από την Τουρκία λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία και των επιδόσεών της στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα των προσφύγων. Οι Τούρκοι ηγέτες συνέχισαν να λένε ότι οι παραδοσιακοί σύμμαχοί τους δεν στηρίζουν πλέον τη χώρα. Οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία και το Πακιστάν συνεχίζονται παρά τις απειλές και τις κυρώσεις των ΗΠΑ, προκαλώντας την νομισματική κρίση Τουρκία ανάλογη με εκείνη του 2018″.

Οι επαφές δεν έφεραν αποτέλεσμα

Από την άλλη πλευρά, το άρθρο αναφέρεται στος προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για την τεχνολογική ανάπτυξη των ένοπλων drones. Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία πρότεινε συμπαραγωγή τους με τη Ρωσία και το Πακιστάν, αλλά δεν πέτυχε κάτι από τις επαφές αυτές.

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: “Άτομα που έχουν πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα ανέφεραν ότι η Τουρκία ζήτησε από τη Μόσχα ήθελε να αγοράσει το αεροσκάφος Su-35, για να εγκαταστήσουν σ’ αυτό οι μηχανικοί στην Τουρκία το ηλεκτρονικό σύστημα. Τα άτομα αυτά ανέφεραν επίσης ότι η Τουρκία σκοπεύει να παράγει μαχητικά και πυραύλους μαζί με το Πακιστάν. Άνθρωποι σχετικοί με το θέμα λένε ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να δώσει στην Άγκυρα πρόσβαση στις προηγμένες πολεμικές τεχνολογίες της Κίνας. Αυτοί οι αξιωματούχοι είπαν ότι και οι δύο επαφές της Τουρκίας (με Ρωσία και Πακιστάν) δεν ήταν επιτυχημένες »

Πηγή: Sozcu.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube