Weather Icon

Μπαχτσελί προς ΗΠΑ: Η τελευταία χώρα που μπορεί να μας συκοφαντεί για γενοκτονία – Δήλωση πρόκληση για Κύπρο

Μπαχτσελί προς ΗΠΑ: Η τελευταία χώρα που μπορεί να μας συκοφαντεί για γενοκτονία – Δήλωση πρόκληση για Κύπρο

Δριμεία επίθεση κατά των ΗΠΑ και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο Σάββατο, ο Μπαχτσελί κάλεσε τον Μπάιντεν να αφήσει στον Λευκό Οίκο τις προσπάθειές του -όπως είπε- για να ρίξει την τουρκική κυβέρνηση συνασπισμού.

«Κύριε πρόεδρε να αφήσεις τις προσπάθειες να φέρνεις τη συμμαχία της ταπείνωσης και να αμαυρώνεις την τουρκική ιστορία και να βάλεις στο νου σου πως εσείς είστε η τελευταία χώρα που μπορεί να συκοφαντεί τη χώρα μας για γενοκτονία», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο Μπαχτσελί έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον της Τουρκίας από τον Μπάιντεν με τη χρησιμοποίηση της ονομασίας Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ. «Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Μία περιοχή ή κάποια τοποθεσία. Εμείς έχουμε την “Ιστανμπούλ” και είναι η μεγαλύτερη τουρκική πόλη του κόσμου. Δεν έχει αξία ούτε όσο μια ψείρα όπως θέλουν να βλέπουν τα πράγματα πέραν του Ατλαντικού. Η σελίδα της Κωνσταντινούπολης έχει κλείσει πριν απο 568 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων έβαλε και κατά του πρώην Τουρκοκύπριου «προέδρου» Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας πως «ο μόνος χαρακτηρισμός που του αξίζει είναι πως κάνει παλικαρισμούς των Ελληνοκυπρίων».

«Δεν υπάρχει κάποιος που θα ξεγελαστεί με τις προκλήσεις των ανθρώπων που τους έχουν περάσει λουριά οι Ελληνοκύπριοι. Η Κύπρος είναι τουρκική, η Κύπρος είναι ο ένδοξος θάνατος, η Κύπρος είναι ο αγώνας, η Κύπρος είναι η επιβίωση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube