REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Πολιτική 28 Απριλίου 2021

Απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση στη Βουλή για θέματα μισθοδοσίας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση στη Βουλή για θέματα μισθοδοσίας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Οι οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (μέχρι τριών ετών), σύμφωνα με τις ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις, δεν καθίστανται δικαιούχοι του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, θέσης ευθύνης, παραμεθορίου και αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές οτυ ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Προβλήματα στη μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)».

«Όπως προκύπτει», συνέχισε ο υπουργός, «από την αιτιολογική έκθεση του ν.4472/2017 (Α’ 74), επιχειρήθηκε η πλήρης αναμόρφωση του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προς την κατεύθυνση τόσο της δημοσιονομικής ουδετερότητας όσο και της εξασφάλισης της σταθερότητας των αποδοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις αποδοχές που δικαιούνταν, στις 31-12-2016, θέτοντας με το άρθρο 155 ασφαλιστικές δικλείδες, για την περίπτωση που υπάρξουν διαφορές».

«Συνεπώς», τόνισε, «ο καθορισμός των αποδοχών των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης υπαγορεύτηκε νομοτελειακά από την ανάγκη εναρμόνισής τους με το νέο σύστημα αμοιβών, την αποτροπή πρόσθετων δαπανών και την αιτιολογική βάση της προεκτεθείσας υφιστάμενης νομοθεσίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι στόχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι «η δίκαιη αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαντλώντας για την επίλυσή τους όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Κάθε διορθωτική παρέμβαση αναλαμβάνεται, εφόσον εκτιμηθεί ότι δεν αποκλίνει από τη φιλοσοφία της κείμενης νομοθεσίας και κατά συνέπεια σηματοδοτεί την προοπτική αποδοχής της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube