REAL TIME |

Weather Icon

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,

Μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες πανδημίας και με σμπαραλιασμένο το εσωτερικό μας μέτωπο, αναχωρείτε για την ούτω καλούμενη Πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για να βιώσετε μαζί με την Αντιπροσωπεία μας τα μαρτύρια και τις δοκιμασίες της Εβδομάδας των Αγίων Παθών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., ως ένας σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας του και αποδέχτηκε την πρωτοφανή αξίωση των Βαρβάρων της Άγκυρας και των εγκάθετών της στο ψευδοκράτος να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών και η πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο, κατά παράβαση όλων των Ψηφισμάτων και Αποφάσεων της Διεθνούς Κοινότητας για το Κυπριακό.

Ο σύγχρονος Ηρώδης του νοεσουλτανισμού Ταγηπ Ερντογάν επέβαλε για μια ακόμα φορά ετσιθελικά την άποψή του και την άρνησή του να συμμετάσχει αποτελεσματικά στις διαπραγματεύσεις αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταστρέφοντας με μια μονοκονδυλιά αυτήν τούτην την αρχική φόρμουλα της Διάσκεψης 5 + 1 επί της οποίας οικοδομήθηκε.

Οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοί μας, προσηλωμένοι στα δικά τους γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, ως σύγχρονοι Καϊάφες, εμφανίζονται απρόθυμοι ή ανίκανοι να υψώσουν το ανάστημά τους – ως όφειλαν – σαν ανάχωμα και τοίχο προστασίας έναντι ενός ισότιμου Κράτους μέλους τους, ενώ οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής, Ρωσία και Αμερική, ασχολούνται με τα νέα σχέδιά τους για άλληλουπονόμευση και αλληλοεξόντωση.

Μέσα σ’ αυτό το καταθλιπτικό διεθνές περιβάλλον, υπάρχουν και δρουν δυνάμεις στο εσωτερικό μας μέτωπο που ασκούν αφόρητες – πότε εμφανείς και πότε συγκεκαλυμμένες – πιέσεις για να υποχωρήσετε πέραν των ορίων της φυσικής και κρατικής μας ασφάλειας, με την ψευδαίσθηση πως έτσι θα εξημερώσουν το τουρκικό θηρίο που έταξε ως στόχο να υλοποιήσει την πολιτική που χάραξε από το 1956 δια του Νιχάτ Ερίμ, για επανάκτηση της Κύπρου και αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Τα σημερινά καταστροφικά αδιέξοδα και τα τραγικά διλήμματα στα οποία έχουμε οδηγηθεί , δια των απαράδεκτων λαθών και των ασύγγνωστων παραλείψεών μας που διαπράχθηκαν από την γέννηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι και των ημερών μας, ευρίσκονται ενώπιόν σας, συσσωρευμένα ως χιονοστιβάδα.

Η επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, ίσως καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου ως η κορύφωση των δοκιμασιών μας για την παραπέρα πορεία και την κατάληξη του χρονίζοντος εθνικού μας προβλήματος.

Προσδοκούμε ότι δεν θα αποδεχτείτε ρυθμίσεις και διαδικασίες που θα καθιστούν την ιδιαίτερη Πατρίδα μας εσαεί όμηρο της τουρκικής βουλιμίας.
Ευελπιστούμε ότι θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας για ένα λειτουργικό Κράτος, ισότιμο και ισάξιο με όλα τα Κράτη – Μέλη του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε. και θα επιμείνετε να υλοποιηθεί η διακήρυξη του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Γκρανς Μοντανά για «ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ».

Αναμένουμε ότι θα αντισταθείτε σε κάθε απόπειρα και κάθε δολιότητα –Αγγλικής επινόησης και τουρκικής συμπόρευσης – που θα στοχεύει στην ίδρυση ενός ιδιότυπου και ιδιόμορφου Κρατικού μορφώματος που, είτε στη λειτουργία του θα είναι εσαεί υποχείριο του τουρκικού βαθέως κράτους, είστε στη δυσλειτουργικότητα και την κατάρρευσή του θα αφήσει τα συντρίμμια της πάλαι ποτέ Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θεωρούμε ότι θα θέσετε ενώπιον των ιστορικών της ευθυνών την Ελλάδα, τόσον ως την Μητρόπολη του Ελληνισμού, όσον και ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να κατανοήσει ότι η εγκατάλειψη της προάσπισης των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κύπρου θα αποτελέσει την απαρχή της αποδόμησης, της αποδυνάμωσης και του ακρωτηριασμού όλου του ευρύτερου οικουμενικού Ελληνισμού. Και η σημερινή τραγική επέτειος του πραξικοπήματος της Χούντας των Ελλήνων Συνταγματαρχών ας υπομνήσει τις ασήκωτες ευθύνες του «Εθνικού μας Κέντρου».

Θα προσευχόμαστε στο Θεό να σας φωτίσει και να σας θωρακίσει να πράξετε ό,τι είναι ανθρωπίνως και πολιτικά δυνατόν, ούτως ώστε ούτε η Κύπρος να διχοτομηθεί, ούτε όμως και να καταστεί ως ένα υβριδικό κρατίδιο που θα καταστήσει τις εκατοντάδες χιλιάδων Ελληνοκυπρίων ως υπόδουλους, πειραματόζωα και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Έκαστος των συνεργατών και συνοδών σας εις τα εφ’ ώ ετάχθη και ενώπιον των ιστορικών του υποχρεώσεων , τις οποίες να κληθεί να αναλάβει επωνύμως .
Ουδείς θα παραμείνει μακράν και αμέτοχος των ευθυνών τής- οποιουδήποτε είδους και μορφής – σταύρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την εβδομάδα των Αγίων Παθών της Γενεύης.

Ανδρέας Μορφίτης
Ελληνοκύπριος Πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας
21/4/2021

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube