Weather Icon
Λιβύη 26 Απριλίου 2021

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Λιβύης στη Βεγγάζη

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Λιβύης στη Βεγγάζη

Οι διαδηλωτές ακύρωσαν την προσγείωση του φιλότουρκου πρωθυπουργού στη Βεγγάζη

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανέβαλε την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βεγγάζη, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χαμούδα.

Σε δήλωση, ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση της GNU ακυρώθηκε επίσημα και ότι θα ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός της GNU, Αμπντέλ-Χαμίντ Νταμπάιμπα επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης αργά την Κυριακή για να επισκεφθεί τη Βεγγάζη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη, αφού αρκετοί διαδηλωτές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην υπουργική αντιπροσωπεία του GNU να προσγειωθεί στη Βεγγάζη.

Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βεγγάζη, να επισκεφτεί ιδρύματα και διάφορες συνοικίες για να εξετάσει την έκταση της ζημίας της πόλης λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Νωρίτερα, ο Χαμούδα είπε ότι θα υπάρξουν επισκέψεις από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς σε αρκετές πόλεις της Λιβύης. Εξήγησε ότι ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη επίσκεψης σε διάφορες περιοχές της χώρας και ότι οποιοσδήποτε υπουργός δεν ήταν πρόθυμος να το κάνει δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην κυβέρνηση.

Τον Φεβρουάριο, ο Νμπάιμπα εξελέγη πρωθυπουργός, σε συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης πρόκειται να ηγηθεί της χώρας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube