Weather Icon
Γενικά θέματα , Λιβύη 14 Απριλίου 2021

Ανατροπή στη Λιβύη! Ένας Καντάφι φιλοδοξεί να κερδίσει τις εκλογές

Ανατροπή στη Λιβύη! Ένας Καντάφι φιλοδοξεί να κερδίσει τις εκλογές

Ο γιος του Muammar Gaddafi, Saif Al-Islam, μπορεί να κερδίσει εκλογές στη Λιβύη

Ο πολιτικός της Λιβύης Ahmed Gaddafi Al-Dam, δήλωσε ότι ο Saif Al-Islam Gaddafi, γιος του αείμνηστου ηγέτη της Λιβύης Muammar Gaddafi,  δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετέχει και αν θα αγωνιστεί για να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές στη Λιβύη, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Σε συνέντευξή του στη Sky News Arabia τη Δευτέρα, δήλωσε ότι ο Σαΐφ Αλ-Ισλάμ έχει «καλή ευκαιρία να κερδίσει» εάν αποφασίσει να συμμετάσχει για τις εκλογές υπό το φως της λαϊκής υποστήριξης που απολαμβάνει στη χώρα.

“Είναι το νόμιμο δικαίωμα του Σάιφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς δεν κρίθηκε ένοχος για οποιαδήποτε κατηγορία”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο δικαίωμα του γιού του Μουαμάρ Καντάφι να συμμετέχει στις εκλογές, είπε ότι “Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθεί τα συνταγματικά του δικαιώματα”.

Επίσης, ο Ahmed Gaddafi Al-Dam, που είναι εξάδελφος του δολοφονηθέντος από ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και νυν συμμάχους του Ερντογάν, Muammar Gaddafi, είπε ότι «ο Saif Al-Islam Gaddafi είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικό σχέδιο δράσης και είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα από το χάος στο οποίο βρίσκεται στην ομαλότητα και την ευημερία. Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των Λιβύων θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά του. “

Πηγή: libyareview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube