Weather Icon
Αλβανία 26 Απριλίου 2021

Αλβανία: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα στις εκλογές

Αλβανία: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα στις εκλογές

Προς μια νίκη οδεύουν οι Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθηκαν στην Αλβανία την Κυριακή (25/04).

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας λαμβάνει το 46,27% των ψήφων κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (25/04), σύμφωνα με τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ).

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λούλζιμ Μπάσα, προτού καλά-καλά ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, έκανε λόγο για νίκη της παράταξής του και για πολιτική αλλαγή στην Αλβανία.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα exit polls πρόκειται για αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους πολιτικούς σχηματισμούς.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του δικτύου ORA, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένεται να συγκεντρώσει από 41% έως 45% των ψήφων, ενώ και οι Δημοκρατικοί από 44% έως 48%.
Πάντως, περίπου 3,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα ψήφου και το ποσοστό συμμετοχής εκτιμήθηκε στο 49%, δηλαδή υψηλότερα σε σχέση με τις εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube