Weather Icon
Τουρκία 4 Απριλίου 2021

28 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους άντρες τους στην Τουρκία εντός του μήνα Μαρτίου

28 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους άντρες τους στην Τουρκία εντός του μήνα Μαρτίου

Καθώς η Τουρκία δέχεται αυξανόμενη κριτική για αποχώρηση από μια διεθνή συνθήκη για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα Stop the Murder of Women δείχνει ότι 28 γυναίκες στην Τουρκία ήταν θύματα θανατηφόρας ενδοοικογενειακής βίας τον Μάρτιο. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι 19 άλλες γυναίκες βρέθηκαν νεκρές υπό ύποπτες συνθήκες.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε ευρεία κριτική από πολλές χώρες, διεθνείς οργανισμούς και ομάδες δικαιωμάτων, η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τη δεσμευτική συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, μέσω προεδρικού διατάγματος που εξέδωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ο Ερντογάν στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της πλατφόρμας, οι λόγοι για τη δολοφονία 20 γυναικών ήταν άγνωστοι, ενώ επτά από αυτές σκοτώθηκαν από άνδρες για αίτημα διαζυγίου, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν μια ρομαντική σχέση, για απόρριψη πρότασης γάμου ή για αποτυχία συμφιλίωσης με τους πρώην συνεργάτες τους. Μία από τις γυναίκες σκοτώθηκε για οικονομικούς λόγους.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών προσπαθούν εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσουν για την αύξηση της βίας κατά των γυναικών που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία. «Όταν εφαρμόζεται πλήρως και αποτελεσματικά, η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του αγώνα των γυναικών, επιτρέποντάς τους να ζήσουν ισότιμα ​​και ανεξάρτητα», ανέφερε η δήλωση της πλατφόρμας.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: turkishminute

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube