REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί 21 Απριλίου 2021

23 τα διαθέσιμα Μ1117 από την Γερμανία – Το Φθινόπωρο φθάνουν τα πρώτα στον Εβρο

23 τα διαθέσιμα Μ1117 από την Γερμανία – Το Φθινόπωρο φθάνουν τα πρώτα στον Εβρο

23 Διαθέσιμα τεθωρακισμένα οχήματα Μ1117 Guardian από τα 80 που περίμεναν, βρήκαν τα μέλη της επιτροπή του ΓΕΣ που μετέβησαν στην Γερμανία προκειμένου να τα επιθεωρήσουν, ώστε να γίνουν αποδεκτά ως παραχωρούμενο πλεονάζον αμυντικό υλικό (EDA) από τις ΗΠΑ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η αμερικανική ενημέρωση προς το ΓΕΣ τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε πως η έναρξη των παραδόσεων της πρώτης παρτίδας των 300 τεθωρακισμένων οχημάτων θα γίνει κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, με ενημέρωση για 80 οχήματα στη Γερμανία, οπότε και θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρία άμεσης ένταξης νωρίτερα από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. (Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε στις 21ΔΕΚ20 τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για: Την προμήθεια μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ) Μ1117 Guardian από τις ΗΠΑ για τον ΕΣ, προϋπολογισμού €50 εκατ. ώστε μεταξύ άλλων, να ενισχύσουν και τις Μονάδες του Έβρου. Μάλιστα οι επιτελείς του ΓΕΣ ανέμεναν 80 τεθωρακισμένα οχήματα «Μ1117» ασφαλείας , τα οποία απέσυραν οι ΗΠΑ και υπηρετούν στην Γερμανία).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pameevro.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube