Weather Icon
Τουρκία 23 Μαρτίου 2021

Υμνητές των ναζί διατηρούν τα ονόματά τους σε πάρκα στην Τουρκία

Υμνητές των ναζί διατηρούν τα ονόματά τους σε πάρκα στην Τουρκία

 

Ο μητροπολιτικός δήμος της Κωνσταντινούπολης ονομάζει ένα πάρκο με το όνομα ενός συγγραφέα που έδειξε μεγάλη συμπάθεια για τον θανατηφόρο αντισημιτισμό του ναζιστικού κινήματος. Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης ονόμασε ένα πάρκο από τον Hüseyin Nihal Atsız (1905-1975), το οποίο θεωρείται από ειδικούς της Τουρκίας ως ρατσιστικό και αντισημιτικό σύμβολο.

«Δεν είναι σοκαριστικό για εκείνους που γνωρίζουν καλά την Τουρκία. Ο Ekrem Imamoglu, ο υποτιθέμενος« σοσιαλδημοκράτης» δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε και ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για την ονομασία ενός πάρκου στην πόλη μετά από έναν εξέχοντα υπερεθνικιστή συγγραφέα. Η τουρκική υπερ-εθνικιστική ιδεολογία δεν είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο, αλλά μάλλον το κύριο ρεύμα», δήλωσε ο Δρ. Νίκος Μιχαηλίδης Επίκουρος Καθηγητής Ανθρωπολογίας και Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Missouri-St. 

Ο Ουζάι Μπουλούτ, Τούρκος δημοσιογράφος και διακεκριμένος ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Gatestone, τεκμηρίωσε μια σειρά από καταστροφές του Ατσίζ εναντίον Εβραίων. Ο Atsiz έγραψε ότι «ο Εβραίος εδώ είναι όπως ο Εβραίος που βλέπουμε παντού. Ύπουλος, αηδιαστικός, κακός, δειλός, αλλά και ευκαιριακός Εβραίος · η εβραϊκή γειτονιά είναι το κέντρο της φασαρίας, του θορύβου και της βρωμιάς .. Δεν θέλουμε πλέον να βλέπουμε αυτό το ύπουλο και άθλιο έθνος της ιστορίας ως πολίτες ανάμεσά μας”. Ο Atsiz έγραψε ότι “Το πλάσμα που ονομάζεται Εβραίος στον κόσμο δεν αγαπάται από κανέναν, αλλά από τον Εβραίο και τους ασεβείς”.

Ο Μιχαϊλίδης ανέφερε πως ”Η τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων και των άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας που εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους και τους διαδόχους τους”, είπε. “Η επίμονη άρνηση του τουρκικού κράτους για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στο παρελθόν ενισχύει και αναπαράγει τη ρητορική μίσους, τον ρατσισμό και την επιθετική συμπεριφορά εναντίον των πολιτών”.

Ο Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι «Μιλάμε για έναν ιδεολογικό και πολιτικό καρκίνο που έχει ομαλοποιηθεί και ασβεστωθεί εδώ και δεκαετίες. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και το κλειδί για την κατανόηση της τουρκικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ επικρίνουν έντονα και αντιτίθενται στην άνοδο των ναζιστικών ιδεολογιών στις ευρωπαϊκές χώρες, και δικαίως, αποτυγχάνουν να διατυπώσουν την ίδια κριτική όταν πρόκειται για την Τουρκία, ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και κάποτε μια επίδοξη υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν θεωρούμε ότι στην Τουρκία, αυτό το φαινόμενο δεν είναι οριακό, αλλά μάλλον γενικό. “

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

jpost.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube