Weather Icon
ΝΑΤΟ , Τουρκία 12 Μαρτίου 2021

Τσαβούσογλου: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ φταίνε που πήραμε τους S-400!

Τσαβούσογλου: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ φταίνε που πήραμε τους S-400!

[Υπενθύμιση : Οι  ΗΠΑ ήθελαν να πουλήσουν τα συστήματα στην Τουρκία. Η Τουρκία  όμως δεν ήθελε μόνο τα συστήματα Patriot, ήθελε συμπαραγωγή για μεταφορά  τεχνογνωσίας του συστήματος και πρόσβαση στο λογισμικό ( source code )  κάτι που οι Αμερικανοί αρνήθηκαν ]

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών υποστήριξε πως όταν χρειάστηκε σύστημα αεράμυνας η Άγκυρα απευθύνθηκε πρώτα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Με δικαιολογίες δεν μας το έδωσαν.

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να επικρίνεται που αγόρασε τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 όταν οι προσπάθειές της να αγοράσει αμυντικά συστήματα και όπλα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ απορρίφθηκαν, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Όταν η Τουρκία χρειάστηκε σύστημα αεράμυνας, έκανε πρώτα προσπάθεια να πάρει το σύστημα αυτό από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην Τουρκία ένα σύστημα αεράμυνας» υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κατάρ, μετά από συνάντησή του με τους εταίρους του της Ρωσίας και του Κατάρ, όπου συζητήθηκε το θέμα της Συρίας.

Δήλωσε επίσης πως διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ απέσυραν συστοιχίες των αμερικανικών Patriot από τα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, και πως σε αυτό το διάστημα ήταν που η Άγκυρα κατέληξε σε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά των S-400.

Κατά τον ίδιο, οι σύμμαχοι είχαν κατά το παρελθόν εγείρει εμπόδια και στην αγορά απλών όπλων.

Για τη συνέχεια Euro2Day

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube