Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 13 Μαρτίου 2021

Toύρκοι αξιωματούχοι μεταβαίνουν στην Μόσχα για αξιολόγηση των μαχητικών Su-35 και Su-57

Toύρκοι αξιωματούχοι μεταβαίνουν στην Μόσχα για αξιολόγηση των μαχητικών Su-35 και Su-57

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSVTS) Valeria Reshetnikova ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως Τούρκοι εμπειρογνώμονες μεταβαίνουν στην Μόσχα για αξιολόγηση των Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει μείνει εκτός του προγράμματος για το μαχητικό F-35.

«Όσον αφορά τα πιθανά σχέδια της Άγκυρας για αγορά ρωσικών μαχητών Su-35 και Su-57, πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει ενημερωθεί πλήρως για τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Εάν υπάρχει αίτημα από την Τουρκία για αυτά τα αεροπλάνα, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις για αυτό το ζήτημα », δήλωσε. Με επικεφαλής τον Ντμίτρι Σούγκαεφ, το FSVTS είναι ένα ομοσπονδιακό εκτελεστικό όργανο υπεύθυνο για τον έλεγχο και την εποπτεία στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ξένων χωρών. Είναι υπό την άμεση εξουσία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η Τουρκία, ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400. Η Άγκυρα και η Μόσχα είχαν ολοκληρώσει μια συμφωνία για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στα τέλη του 2017. Η κίνηση εξόργισε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ωθώντας την Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά στα τέλη του περασμένου έτους, ισχυριζόμενη ότι τα ρωσικά συστήματα δεν είναι συμβατά με το στρατιωτικό υλικό που ανήκει στις άλλες χώρες της Νατοϊκής συμμαχίας.

Η Άγκυρα καταδίκασε την κίνηση των ΗΠΑ ως «σοβαρό λάθος» που θα έβλαπτε αναπόφευκτα τις αμοιβαίες σχέσεις τους και συνέχισε να απειλεί με αντίποινα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube