Weather Icon
Συρία , Τουρκία 28 Μαρτίου 2021

Τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες εμποδίζουν τον ομαλό βίο των κατοίκων του Χαλεπίου

Τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες εμποδίζουν τον ομαλό βίο των κατοίκων του Χαλεπίου

Xωρινόπουλος Άγγελος

Οι τουρκικές ένοπλες ομάδες εμποδίζουν το έργο τριών σημείων ελέγχου στις επαρχίες Idlib και Aleppo της Συρίας, δήλωσε το Σάββατο το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης των συγκρουόμενων μερών στη Συρία.

«Τα σημεία ελέγχου Saraqib και Miznas στην επαρχία Idlib και η διέλευση του Abu Azedeen στο Κυβερνείο του Χαλεπίου, άνοιξαν με τη βοήθεια του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης των συγκρουόμενων μερών στη Συρία. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης, μέλη παράνομων ενόπλων ομάδων που λειτουργούν στην τουρκική επικράτεια, εμποδίζουν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσω των προαναφερθέντων σημείων ελέγχου. Μπλοκάρουν ανθρώπους και τα οχήματά τους και τους απειλούν με συλλήψεις», ανέφερε το κέντρο σε δήλωση.

«Οι μαχητές δημιούργησαν οδοφράγματα σε δρόμους που οδηγούν σε αυτές τις διασταυρώσεις, και πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις των υποστηρικτών τους με σκοπό να διακόψουν το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων», αναφέρει η δήλωση.

Μια ζώνη αποκλιμάκωσης δημιουργήθηκε στη βορειοδυτική Συρία το 2017 για μαχητές που αρνήθηκαν να παραδώσουν όπλα αφού ο κυβερνητικός στρατός τους έβγαλε από την Ανατολική Γκάτα κοντά στη Δαμασκό και τις νότιες περιοχές της χώρας. Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί σε ισχύ εκεί από τις 6 Μαρτίου 2020 μετά από συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι τουρκικές ομάδες αντιπολίτευσης και οι τρομοκράτες Jabhat al-Nusra παραβίασαν συστηματικά την κατάπαυση του πυρός πυροβολώντας τόσο τις θέσεις του στρατού της Συρίας όσο και τις πολιτικές κοινότητες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube