REAL TIME |

Weather Icon
Πακιστάν , Τουρκία 1 Μαρτίου 2021

Τουρκικές και Πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποδαυλίζουν τον ρόλο του Φόρουμ Φιλίας στην Αν. Μεσόγειο

Τουρκικές και Πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποδαυλίζουν τον ρόλο του Φόρουμ Φιλίας στην Αν. Μεσόγειο

Οι τουρκικές και πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται για τον έλεγχο των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να υποδαυλίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Φόρουμ της Φιλίας και στις χώρες μέλη του, ανέφεραν το Σάββατο οι Greek City Times.

Η Τουρκία δημιουργεί έναν στρατό προπαγάνδας αντικαθιστώντας τον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT World και τους δυτικούς δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu με Πακιστανούς και Ινδούς του Κασμίρ, ανέφερε, ανέφερε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών για τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές Μελέτες που εδρεύει στην Αθήνα (RIEAS).

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση του Φόρουμ Philia στην Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου, με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, της υγειονομικής περίθαλψης, της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος για τις περιοχές τις ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

“Τα ελληνικά όνειρα μιας αντι-τουρκικής συμμαχίας θα μετατραπούν σε εφιάλτη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ömer Çelik στις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε η κρατική επιχείρηση Anadolu.

«Διαπιστώθηκε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT συνεργαζόταν με τον πακιστανικό οργανισμό πληροφοριών [ISI] για να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο προπαγάνδας, με τα TRT World και Anadolu Agency ως τα κεντρικά σημεία», ανέφερε η RIEAS στην έκθεσή της.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το TRT World προσέλαβε τουλάχιστον 50 Πακιστανούς και περισσότερους από δώδεκα Ινδούς του Κασμίρ.

Σύμφωνα με τους Greek City Times, η έκθεση RIEAS αποκάλυψε επίσης ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι πιέζουν μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον σε τρεις ηπείρους, για να διαγράψουν το περιεχόμενο των συνδέσεών τους με τουρκικές και πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Το σχέδιο επίθεσης στο Φόρουμ της Φιλίας είναι να το προβάλλουμε ως απόλυτη αποτυχία και αντι-ειρηνευτική πρωτοβουλία», ανέφερε, επικαλούμενη την έκθεση.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube