Weather Icon

Τουρκία: Αυστηροποιημένο lockdown για το Ραμαζάνι ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τουρκία: Αυστηροποιημένο lockdown για το Ραμαζάνι ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Η νόσος COVID-19 απειλεί και το Ραμαζάνι γι’ αυτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/03) αυστηροποιημένα μέτρα προστασίας στην Τουρκία.

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας θα τεθούν σε ισχύ για τη νόσο COVID-19 στην Τουρκία ενόψει του εορτασμού του Ραμαζανιού όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα (29/03).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Anadolu, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 θα συνεχιστεί και, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από τρίωρη συνεδρίασή του, τα εστιατόρια και τα καφέ θα λειτουργούν με χωρητικότητα 50%.
Ακόμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως στις πόλεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, θα επιβληθεί πλήρες lockdown τα Σαββατοκύριακα.
Όσον αφορά στο Ραμαζάνι, οι μαζικές συγκεντρώσεις για τα γεύματα μετά τη δύση του Ηλίου απαγορεύονται και το lockdown θα τεθεί σε ισχύ σε όλη την Τουρκία τα Σαββατοκύριακα.
Επιπλέον, κατά το Ραμαζάνι που θα διαρκέσει από τις 13 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου, τα εστιατόρια και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο με υπηρεσίες take away.

Η πορεία του εμβολιασμού στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας, δημοσιοποίησε τη Δευτέρα (29/03) στοιχεία σχετικά με την πρόοδο του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19.
Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πάνω από 8,5 εκατ. άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ περισσότεροι από 6,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει και τις δύο.
Πάντως, από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, οι 58 όπου ζει το 80% του πληθυσμού της χώρας, χαρακτηρίζονται ως «πολύ υψηλού κινδύνου» περιοχές, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube