Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 22 Μαρτίου 2021

Το Κάιρο χαιρετίζει την απόφαση της Τουρκίας να περιορίσει την κριτική της κυβέρνησης Σίσι

Το Κάιρο χαιρετίζει την απόφαση της Τουρκίας να περιορίσει την κριτική της κυβέρνησης Σίσι

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Αίγυπτος χαιρέτισε την κίνηση της Τουρκίας να σταματήσει την κριτική του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και της κυβέρνησής του από τηλεοπτικά δίκτυα της αντιπολίτευσης που εδρεύουν στη χώρα, ανέφερε ο Αιγύπτιος Υπουργός Πληροφοριών.

Η εντολή των τουρκικών αρχών να διοργανώνουν κανάλια υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που μεταδίδουν στα Αραβικά από την Κωνσταντινούπολη για να σταματήσουν οι επιθέσεις «θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό κλίμα για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση χρόνιων εκκρεμών προβλημάτων», δήλωσε ο Osama Heikal στο BBC στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τρία αιγυπτιακά δίκτυα αντιπολίτευσης που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη – το El Sharq TV, το Watan TV, το Mekameleen – απειλήθηκαν με πρόστιμα για μη συμμόρφωση μετά από εντολή των τουρκικών αρχών να σταματήσουν να ασκούν κριτική στο Κάιρο.

Οι δύο χώρες έχουν απομακρυνθεί από τότε που ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο το 2013 έφερε τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι στην εξουσία και ξεκίνησε μια καταστολή κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η Τουρκία, υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκαζε συχνά τον Σίσι ως δικτάτορα. Έγινε ασφαλές καταφύγιο για Αιγύπτιους εξόριστους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση στο Κάιρο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με το Κάιρο για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube