Weather Icon

Την επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν την Δευτέρα ο Ερντογάν και ο Τζόνσον κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας

Την επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν την Δευτέρα ο Ερντογάν και ο Τζόνσον κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική κλήση τη Δευτέρα σχετικά με τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών θεμάτων, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Συζήτησαν τρόπους για την ανάπτυξη δεσμών Τουρκίας-ΗΒ, μέσω του τουρισμού, της άμυνας, της γεωργίας και των επενδύσεων ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Ο Ερντογάν ανέφερε στον Τζόνσον ότι η Τουρκία χαιρετίζει τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για το Κυπριακό τονίζοντας ότι μια λύση δύο κρατών θα οδηγήσει σε μια κατάσταση win-win και για τις δύο πλευρές. Τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης δεκαετιών διαφωνιών για την Κύπρο ήταν η δημιουργία δύο κρατών στο νησί, απορρίπτοντας την δημιουργία μίας ομόσπονδης Κύπρου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να πραγματοποιήσει ανεπίσημες συνομιλίες στο νησί τον επόμενο μήνα, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube