Weather Icon

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν σε πολύ καλό κλίμα

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν σε πολύ καλό κλίμα

Την πρώτη τους συνομιλία πραγματοποίησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Η συνομιλία διήρκεσε μισή ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών μετά την ανάληψη καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Αναμένεται κυβερνητική ενημέρωση για το θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε δεκτή με θερμά λόγια από τον πρόέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Κοινή Ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο

H EE καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των 27 ηγετών των κρατών μελών, η οποία χαιρετίζει την έκθεση που εκπόνησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube