Weather Icon

Τα… ανεξήγητα ταξίδια του Δένδια

Τα… ανεξήγητα ταξίδια του Δένδια

…και η απαράδεκτη, τραγική κωλυσιεργία στα επείγοντα εξοπλιστικά

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

   Τελευταίως δυο τινά συμβαίνουν στην Ελλάδα, ακαταλαβίστικα, αν θέλουμε, έως και μάλλον απαράδεκτα, έως και οπωσδήποτε ζημιογόνα για την ίδια την χώρα, μιας και αμφότερα τείνουν να είναι προς άμεσο (προπαγανδιστικό) αλλά και διαχρονικό (στρατηγικό) όφελος της Τουρκίας.

   Όλοι έχουν ασφαλώς διερωτηθεί τί θέλει να πάει να κάνει ο Δένδιας στην Άγκυρα αυτές τις μέρες που προηγούνται του κρισιμότατου προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 του Μάρτη.

   Το ταξίδι αυτό είναι πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ Δένδια ή υποχρέωση του Δένδια μετά από απόφαση του Μητσοτάκη;

   Και ποιο ο λόγος να πάει ίσα-ίσα στη φωλιά του λύκου ο Δένδιας λίγα εικοσιτετράωρα μετά από τον 62ο γύρο των «διερευνητικών» στην Αθήνα;

   Τί νεώτερο προέκυψε που αναγκάζει τον Έλληνα να τρέχει άρον-άρον να βρει τον Τούρκο στο σπίτι του, τί το τόσο επείγον και ανεπίδεκτο αναβολής υποπχρέωσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ να συναντήσει τους Τούρκους,

   ειδάλλως «κάτι δεν θα πήγαινε κατ’ ευχήν» ή «δεν θα προχωρούσε κάποια συμφωνία» ή  «θα έμεναν μετέωρα σημαντικά θέματα» ή «δεν θα μπορούσαμε ‘να τα βρούμε’ όπως έπρεπε με τους Τούρκους» ή… ή…. ή…;!

   Το να σπεύδει τόσο βεβιασμένα και απροσδόκητα στη Τουρκία ολόκληρος Έλληνας ΥΠΕΞ φέρνει στη μνήμη τα λαχανιασμένα τρεξίματα των αδυνάτων προς τον ισχυρών, δηλαδή εκείνων που πήραν εντολή να «βοηθήσουν» τους ισχυρούς!

   Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί δεν μας έμαθαν να πηγαίνουν στην έδρα αντιπάλων, ανταγωνιζόμενων ή εχθρών για να τους «νουθετήσουν», για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους μαζί τους πριν από συνομιλίες ή συναντήσεις, για να τους «εξηγήσουν από κοντά» τα όρια τους που δεν πρέπει να υπερβούν σε σχέση με τις ελληνικές θέσεις.

   Δεν μας έμαθαν επίσης οι Έλληνες κυβερνώντες και πολιτικοί να πηγαίνουν «εκτός έδρας» για να θέτουν τους δικούς τους όρους, να διαμορφώνουν τις δικές τους καταστάσεις και να προβάλλουν τις δικές τους απαιτήσεις.

   Απεναντίας, οι Έλληνες κυβερνώντες και πολιτικοί (το ίδιο και οι Ελληνοκύπριοι!) μας έμαθαν πάντα και συνέχεια και μας έδειξαν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως – πολύ δυστυχώς! –

   – πώς ξέρουν κάλλιστα και πολύ εύκολα να υποχωρούν πειθήνιοι

   – πώς – δεν ξέρουμε αν από ένδεια γνώσεων ή από φοβική ή γονιδιακή υποταγή – δέχονται ανεπανόρθωτα την ικανοποίηση των ξένων συμφερόντων και τον παράλληλο   παραγκωνισμό των ελληνικών με παραχωρήσεις οι οποίες μένουν εσαεί αθεράπευτες (να πούμε ποιες είναι;)

   – πώς τελικά – όπως φαίνεται καθαρά εκ των αποτελεσμάτων – είναι εντελώς ανίκανοι να υποστηρίξουν διαλεκτικά και να επιτυγχάνουν κέρδη για τη χώρα τους,

   – πώς η ελληνική διπλωματία και ο ελληνικός πολιτικός λόγος υποφέρουν διαχρονικά και χωρίς καμία δυνατότητα υπέρβασης από μια εγγενή, καθοριστική, καταθλιπτική και μαζί ανυπέρβλητη έκλειψη πειστικής θεματολογίας, από τραγική μαλθακότητα προτάσεων και απαιτήσεων και συμπερασματικά από μια παντελή ανικανότητα επιβολής και προπαντός τήρησης της επιβολής των απολύτως δικαίων ελληνικών δικαιωμάτων, ούτε καν όταν υπάρχει η επικουρία των υπέρ της Ελλάδας διεθνών κανόνων!

   Ετούτων λεχθέντων, τίθεται με ακόμη περισσότερη έμφαση το ερώτημα: – πού τρέχει ο Δένδιας στο σπίτι του εχθρού σε μια χρονική στιγμή όπου το οποιοδήποτε, το παραμικρό «τρέξιμο πίσω απ’ τη Τουρκία» μια και μόνο σημασία έχει και ένα και μόνο πράγμα προμηνύει: την ηθική και στρατηγική  αναβάθμιση της τουρκικής παρουσίας και την ηθική και στρατηγική υποβάθμιση της ελληνικής τοιαύτης!!

   Τα μυστηριώδη ταξίδια, οι λεγόμενες «μυστικές διπλωματίες», οι κρυμμένες ατζέντες (βλ. Βερολίνο, ΝΑΤΟ, κλπ.) η χρόνια εμπειρία μας δείχνει πως κρύβουν πάντα αρνητικές, άμεσες ή επόμενες, εξελίξεις για την Ελλάδα, όπερ σημαίνει και σημαντικές, εθελούσιες ή επιβληθείσες μειώσεις της πολιτικής εμβέλειας της, αλλά προπαντός ουσιαστικά μειονεκτικές και μειοδοτικές θέσεις που αποδυναμώνουν σε στυλ ντόμινο ολόκληρο το εθνικό οικοδόμημα, νομικό, γεωγραφικό και γεωστρατηγικό.

   Το φταίξιμο, το κρίμα των Ελλήνων υπευθύνων είναι τεράστιο και ουδείς μπορεί και πρέπει να το «ξεπεράσει» σαν κάτι το «φυσιολογικό»(!) ή «ανέφικτο»(!) ή «ανέμελο»(!!).

   Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε για ποιο λόγο ο Δένδιας ένοιωσε την ανάγκη ο ίδιος να πάει ή ο Μητσοτάκης να τον στείλει στην Άγκυρα, και προπάντων να κάνει τι;!

   Λένε: για να οργανώσει την προσεχή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν!! Αλήθεια; Ίσα-ίσα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για να δείξουμε πόσο καλοπροαίρετος είναι ο καημένος ο Τούρκος που το μόνο που θέλει είναι απλά να κάνει φιλική κουβέντα και τίποτα κακό δεν μηχανεύεται με την Ελλάδα;!

   Εμείς οι Έλληνες θέλουμε διακαώς να βοηθήσουμε τον Τούρκο;! Αλήθεια;

   Ή μήπως έφτασε άνωθεν η εντολή «διακανονισμού» στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά; Ήρθε η ώρα να «δώσουμε» κι άλλα «οφειλόμενα» και έτσι να επαληθευτούν οι «γραφές» των μυστικών συμφωνιών και σχεδίων;!

   Διότι, απ’ οποιαδήποτε άποψη κι αν δούμε το «θέμα», στη σημερινή χρονική συγκυρία  δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να τρέχουν οι Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί στους Τούρκους,

εκτός κι αν πηγαίνουν:

α) ή για να «τους βάλουν στη θέση τους» – κάτι μάλλον απίθανο για Έλληνες πολιτικούς, ή

β) για να ορίσουν μαζί τους το καλύτερο «παζάρι» των ελληνικών κυριαρχικών χώρων και δικαιωμάτων, ώστε καλύτερα να το «χωνέψουν» οι Έλληνες πολίτες.

   Ένα το κρατούμενο και το απαράδεκτο. Να το θυμόμαστε όλοι.

   Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο κρατούμενο που είναι σίγουρα η εξοργιστική, ως και εγκληματική, κωλυσιεργία στην υπόθεση της αγοράς των φρεγατών που η Ελλάδα χρειάζεται σαν τον αέρα που αναπνέει!  

   Και, κακά τα ψέματα, ειλικρινά οι φρεγάτες που χρειάζεται η Ελλάδα σαν τον αέρα που αναπνέει είναι κατά κύριο λόγο μόνο οι γαλλικές Belharra (ή, το πολύ-πολύ, άλλες όπως οι ιταλικές FREMM με εξοπλισμό όμως ανάλογο των Belharra)

   και όχι βέβαια, με κανέναν τρόπο τα αμερικανικά περιπολικά MMSC τα οποία να τα πάρει ο Πάγιατ να τα κάνει μεγάλες ζαρντινιέρες στην πρεσβευτική κατοικία του.

   Δεν ξέρουμε αν όλες αυτές οι καθυστερήσεις, οι σοφιστείες επιλογής που «εφευρίσκονται» προκειμένου να μην αγοραστούν οι αναγκαίες  φρεγάτες που είπαμε, προέρχονται από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από τους «συμβούλους» του των ΕΛΙΑΜΕΠ ή από το ναυτικό επιτελείο, αλλά και ή ίσως – ποιος μπορεί να το αποκλείσει! γνωρίζοντας τον Στόλτενμπεργκ – από το φιλότουρκο νατοϊκό κατεστημένο!!

   Θα έπρεπε κάποιος να έχει τουλάχιστον το «ηθικό» κουράγιο να δηλώσει δημόσια την αρνητική του θέση ή την θετική του διάθεση.  Να έχει λίγη τσίπα, όπως θα έλεγε κάποιος – αν η λέξη ταίριαζε με τόσο μεγάλες… προσωπικότητες εξουσίας που έχουμε.

   Όταν η Τουρκία ακατάπαυστα εξοπλίζεται, είτε με δικά της «μέσα» είτε με ξένες «συνεργασίες» (γερμανικές, ιταλικές, ισπανικές, κινέζικες…)

   και όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι – και πρέπει να είναι σίγουροι – πως την ημέρα που οι τουρκικές στρατιωτικές ηγεσίες θα νιώσουν ότι είναι έτοιμες και δυνατές, δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή, δεν θα το σκεφτούν δυο φορές να επιτεθούν στην Ελλάδα ΠΑΝΤΟΥ, απ’ την Ορεστιάδα ως το Καστελλόριζο, με όλα τα μέσα που διαθέτουν,

   καμία ελληνική ηγεσία, πολιτική ή στρατιωτική, δεν έχει την πολυτέλεια να κωλυσιεργεί με οποιαδήποτε δικαιολογία στην απόκτηση των ακριβώς αναγκαίων υλικών μέσων άμυνας και προστασίας!!!

   Απολύτως εγκληματική είναι, στην ορισμένη περίπτωση, οιαδήποτε καθυστέρηση.

   Και θέλω να δω τί θα κάνει η Ελλάδα με τα κενά που έχει και δεν θέλει να τα γεμίσει,  με τα παλιά που έχει και φθαρμένα και δεν θέλει να τα αντικαταστήσει με καινούρια και ισχυρότερα!!

   Βγαίνουν οι «υπεύθυνοι» κάθε τόσο και λένε πως δεν αρκούν τα λεφτά.

   Μάλλον δεν αληθεύει. Είναι ψέμα. Μαθαίνουμε για τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στα «βολικά τηλεοπτικά κανάλια» για την αντι-Covid καμπάνια, όταν αυτά τα κανάλια – και όλα τα κανάλια – είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν δωρεάν την «δημόσια υπηρεσία πληροφόρησης» για την πανδημία στον ελληνικό λαό!

   Και υπάρχουν δεκάδες εκατομμυριούχοι Έλληνες που κερδίζουν εκατομμύρια κάθε μήνα και οι οποίοι… κάνουν τους Ινδιάνους, κάνουν σαν τις τρεις μαϊμουδίτσες, κάνουν σαν να μη καταλαβαίνουν τί συμβαίνει με τις τύχες της Ελλάδας.

   Απίστευτο αλλά αληθινό, σε μια εποχή όπου περισσότερο από ποτέ η Τουρκία όχι μόνο απειλεί, αλλά προπαντός αρματώνεται όχι βέβαια για να «παίξει»  στ’ αστεία με τα όπλα, αλλά για να τα χρησιμοποιήσει καταλυτικά εναντίον της Ελλάδας την κατάλληλη στιγμή!!

   Δεν αρκεί ένας Τσούνης! Όλοι οι πλούσιοι πρέπει υποχρεωτικά να συνεισφέρουν, να συμβάλλουν με μετρητά  στον καλύτερο και γρηγορότερο εξοπλισμό του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας της χώρας τους.

   Αλλά, αφού αυτοί από μόνοι τους δεν θέλουν να το καταλάβουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τότε η περίφημη κυβέρνηση, η περίφημη Βουλή των «Πατέρων του Έθνους» – έτσι δεν λέγονται αυτοί οι 300 λεβέντες;! –, που νοιάζονται για την ακεραιότητα και τα απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τους, δεν μπορεί να έχουν άλλο δρόμο απ’ εκείνον της θέσπισης έκτακτης φορολογίας ή εισφοράς πλουσίων και υπερπλουσίων που κάνουν το κουφό αυτί, και ούτε ντρέπονται που το κάνουν!!

   Σε μια έκτακτη εθνική ανάγκη αντιμετώπισης εκτάκτων επικινδυνέστατων καταστάσεων από ξένες ενέργειες δεν μπορεί να μην αντιστοιχίσει μια έκτακτη εθνική ανάγκη άντλησης όσων μεγαλύτερων γίνεται έκτακτων πόρων χρηματοδότησης εκτάκτων αναγκαστικών εξόδων για την άμυνα και προστασία της χώρας.

   Κατανοητό;!

   Όλες οι χώρες του κόσμου στη θέση της Ελλάδας αυτό θα έκαναν, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, όταν πρόκειται για την ίδια την επιβίωση και ύπαρξη της πατρίδας.

   Και όλοι αυτοί που έχουν στο εξωτερικό εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ/δολάρια μέσα, και ούτε που πληρώνουν ανάλογους φόρους στο ελληνικό Δημόσιο από τα κέρδη τους και ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια «έβγαλαν» έξω παράνομα απ’ την Ελλάδα που βουλιάζει –

   να φέρουν στην Ελλάδα τις εκατοντάδες εκατομμύρια που χρειάζονται για την αγορά πλοίων και αεροπλάνων.

   Θα μπορούν βέβαια και να «συνασπιστούν» μεταξύ τους και να αγοράσουν αυτοί οι ίδιοι απευθείας πλοία και αεροπλάνα που χρειάζεται η χώρα – αν φοβούνται μήπως τα λεφτά τους, που θα εισάγουν στην Ελλάδα, θα καταλήξουν στις τσέπες κυβερνητικών μανταρίνων και διαφόρων «μεσαζόντων», όπως πολύ συχνά υπάρχουν κατηγορίες πως έγινε στο παρελθόν.

   Το είπαμε και άλλοτε. Τα 18 Rafale που θα φτάσουν στην Ελλάδα, όποτε φτάσουν, έστω και με όλα τα όπλα τους δεν αρκούν, είναι ξεκάθαρο, όλοι το ξέρουμε, και το ξέρουν και οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, στρατιωτικοί αλλά πρωτίστως πολιτικοί, οι οποίοι δεν πρέπει να τους μπουν εμπόδιο στο ότι:

   το εθνικό οπλοστάσιο πρέπει να ενισχυθεί τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο, στη θάλασσα και στον αέρα, για να μη ξεχάσουμε και τη ξηρά με τη πιθανή σκληρή σύγκρουση με τους Τούρκους κατά μήκος όλου του Έβρου έως την Αλεξανδρούπολη.

   Όσο, ειδικά, για το Πολεμικό Ναυτικό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα πλοία που η Ελλάδα χρειάζεται είναι οι φρεγάτες Belharra!! Και ως γνωστόν, κανένα άλλο πλοίο της σειράς φρεγατών δεν είναι καλύτερο από τα Belharra.

   Με την Γαλλία πρέπει να γίνει μια συνολική συμφωνία για την απόκτησή τους, όσο γίνεται το γρηγορότερο.

   Οι «σύμβουλοι» που ξέρουμε του Μητσοτάκη δεν θέλουν τα Belharra, γιατί είναι πολύ δυνατά και προπαντός καταστρεπτικά εναντίον των τουρκικών στόχων, κάτι που αυτοί σίγουρα δεν θέλουν να συμβεί ποτέ!!

   Ταυτόχρονα δεν τα θέλουν και οι Αμερικανοί γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν και να πουλήσουν στους βλάκες Έλληνες τις σακαράκες ΜΜSC, άχρηστα σιδερικά!

   Και μη τυχόν διανοηθούν οι κυβερνώντες Έλληνες να σκεφθούν να αγοράσουν πλοία από την Γερμανία! Θα είναι η μεγαλύτερη προδοσία που θα μπορούσαν να κάνουν σε βάρος της πατρίδας τους και τους έθνους τους!!

   Μια λύση υπάρχει και, σε κρίσιμες στιγμές όπως η σημερινή, είναι και πρέπει να είναι ριζική:

   να πεταχτούν έξω αυτοί οι φιλότουρκοι «σύμβουλοι» του χαμού και να αγοραστούν πάραυτα τα Belharra.

   Η εθνική άμυνα προέχει. Και εάν όλες οι άλλες φρεγάτες δεν αντεπεξέρχονται στις εκ των ουκ άνευ εθνικές ανάγκες άμυνας, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζει κορώνα-γράμματα αυτή την εθνική άμυνα μόνο και μόνο γιατί αφήνεται να πεισθεί από φίλους/εχθρούς της Ελλάδας να πάρει τα πλοία τους που με τίποτα «δεν κάνουν» για τις ελληνικές απαιτήσεις μπροστά σε έναν εχθρό που αποσκοπεί στην εξόντωσή σου!!!

   Το θέμα γίνεται εγκληματικό.

   Και μιας και μιλάμε για τα απαραίτητα Belharra, η σοφότερη πράξη που θα μπορούσε να κάνει η σημερινή κυβέρνηση,

   περικυκλωμένη όπως είναι από φίλους-εχθρούς και εχθρούς-εχθρούς σε αγαστή ανθελληνική συνεργασία,

   είναι η άμεση επαναφορά ελληνο-γαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνδρομής,

   η μόνη συμφωνία που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα την σιγουριά και ασφάλεια ύπαρξης χωρίς απώλειες εναντίον της Τουρκίας,

   αναμφισβήτητα και σταθερά,

   έχοντας υπόψη πως από όλες τις κοινοτικές χώρες η μόνη που συνδράμει ενεργά την Ελλάδα – και θέλει να συνδράμει στη πράξη, προπαντός! – και να την ενδυναμώσει έναντι της Τουρκίας είναι η Γαλλία!,

   ούτε είναι η Γερμανία, ούτε είναι η Αγγλία, ούτε είναι η Ιταλία, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ, φαταούλες υποκριτές, αποδεδειγμένα υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδας.

   Σήμερα, το μεγαλύτερο λάθος στο οποίο θα μπορούσε να πέσει η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν το να μη συνάψει συμφωνία αμυντικής συνδρομής με την Γαλλία, όπως προ πολλού η Γαλλία της το προτείνει!!,

   γιατί το να έχει η Ελλάδα μαζί της μια πρόθυμη και κύρους δύναμη στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ατού της,

   απείρως μεγαλύτερο από οποιαδήποτε δήθεν αμυντική συμφωνία με τους άπιστους Αμερικανούς, φίλους έως το κόκκαλο με τους Τούρκους,

που δεν μπορούν ποτέ να τους αποχωριστούν!! 

   Τώρα, σχετικά με την «ενδιάμεση λύση», υπάρχει και η κατηγορία των FREMM που ταιριάζει τέλεια, νομίζουμε, στα ελληνικά δεδομένα, FREMM, ιταλικά ή γαλλικά.

   Σε αυτόν τον τομέα αν κι οι Ολλανδοί παρέχουν με τα πλοία τους ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες και ιδιότητες με αυτά ως «ενδιάμεση λύση», η επιλογή είναι εξίσου καλή. Δεν πιστεύουμε πως οι Αμερικανοί έχουν κάποια διάθεση και βούληση να πουλήσουν κάτι ανάλογο, εφόσον βεβαίως το διαθέτουν!

   Ένα είναι το βασικό: τα αμερικανικά MMSC (που ούτε και οι Αμερικανοί δεν τα θέλουν!) δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αγοραστούν γιατί με κανέναν τρόπο είναι χρήσιμα για τις ελληνικές εθνικές ανάγκες, όχι μόνο, αλλά και είναι δυσβάσταχτα βαρίδια μόνο για πέταμα!!,

   όσο κι αν επιμένει ο πονηρός Πάγιατ και εκβιάζει και απειλεί υποχθόνια – κάτι το σύνηθες στις αμερικανικές «επιχειρηματολογίες»!

   Και τα ελληνικά επιτελεία με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποκύψουν σε κανέναν πολιτικό εκβιασμό.

  Και πολύ, πάρα πολύ κακώς οι Έλληνες επιτελείς έστειλαν LOR στους Αμερικανούς!! Μήπως εκβιάστηκαν από τους πολιτικούς;!

   ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ!  

   Για να τελειώσουμε, επανερχόμαστε στην «οικονομική στενότητα» που ξαφνικά οι Έλληνες κυβερνητικοί προβάλλουν, όταν κάτι τέτοιο πριν από 2-3 μήνες δεν περνούσε απ’ το μυαλό κανενός.

   Κανείς δεν μπορεί να πει ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν και παραυπάρχουν, αρκεί να τα βρεις εκεί όπου είναι.

   Στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας με αντιμέτωπη μια Τουρκία που όλο και πιο φανερά, έντονα και ξεδιάντροπα την απειλεί, οποιαδήποτε οπισθοχώρηση στην πραγματική ενδυνάμωση των ελληνικών Ε.Δ. θα θεωρηθεί σίγουρα ως πράξη προδοσίας, πρακτικά στο παρόν και ιστορικά στο μέλλον στιγματισμένη.

   Και επειδή, όπως μας λένε σίγουρα αρμοδίως (βλ. militaire.gr 18.3.2021, Φρεγάτες: ήρθαν οι Γάλλοι, έρχονται οι Ολλανδοί αλλά ήρθε και η «οικονομική στενότητα») «τους τελευταίους 18 μήνες [η κυβέρνηση] έχει κάνει αρκετές σπατάλες που δεν της επιτρέπουν τέτοιες δικαιολογίες», δηλαδή ότι δεν έχει χρήματα,

   το καλύτερο που θα κάνει θα είναι οι κυβερνώντες «να τσακιστούν να βρουν λεφτά στις έκτακτες συνθήκες απειλής της εδαφικής μας ακεραιότητας»(NewsBreak, 14.3.2021, Γ. Χαρβαλιάς, Αφήστε τη διερεύνηση και φέρτε φρεγάτες).

                                                                      Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                             Ελληνιστής      

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube