REAL TIME |

Weather Icon

Συναγερμός στην Αρμενία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κυβερνητικό κτίριο

Συναγερμός στην Αρμενία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κυβερνητικό κτίριο

Βαθαίνει η κρίση στην Αρμενία καθώς αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα, Δευτέρα, σε κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα Γερεβάν. 

Οι διαδηλωτές μπήκαν στο λόμπι του κτιρίου, όπου φιλοξενούνταν αρκετά υπουργικά γραφεία.

Φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να λάβουν μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Λεπτά αργότερα αποχώρησαν από το κτίριο, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της εισβολής των διαδηλωτών.

Ταραχώδες το σκηνικό

Οι εξελίξεις έρχονται μετά τις αναταράξεις που υπήρξαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσε απόπειρα πραξικοπήματος από πλευράς τους στρατού. 

Συγκεκριμένα, ο Πασινιάν χαρακτήρισε απόπειρα πραξικοπήματος την ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός και με την οποία ζητούσε την παραίτησή του από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός ζήτησε από τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους, κάτι και το οποίο έγινε.

Συγκεντρώσεις, όμως, πραγματοποίησαν και οι υποστηρικτές της πρότασης για παραίτηση του Πασινιάν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της χώρας ζήτησαν να μην υπάρξουν επεισόδια και κάλεσαν τους πολίτες να απέχουν από μία εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Παράλληλα, όμως, ο Πασινιάν «καρατόμησε» υψηλόβαθμούς αξιωματούχους, όπως τον επικεφαλής προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube