Weather Icon
Ελλάδα , Σαουδική Αραβία 14 Μαρτίου 2021

Στρατιωτική άσκηση “ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ” στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Στρατιωτική άσκηση “ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ” στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Μονάδες από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας έχουν φτάσει στο ελληνικό νησί της Κρήτης για συμμετοχή στις ασκήσεις Falcon Eye 1 που πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε δεκτή από τον Πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Ελλάδας Dr. Saad bin Abdulrahman Al-Ammar.

«Ολοκλήρωσαν την άφιξή τους όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν σε αυτές τις ασκήσεις από τη Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας για το Falcon Eye 1 που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Ο στόχος αυτών είναι η αύξηση της συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους μας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο πλευρών και η δοκιμή της ετοιμότητας μάχης», δήλωσε ο ο αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας Abdulrahman Al-Shihri στο Al Arabiya.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος λόγω της συνεκπαίδευσης της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε στο twitter Αφιξη των σαουδαραβικών F-15 στο “Οχυρό” Κρήτη. Το “ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ” (FALCON EYE) ξεκινάει στην ανατολική Μεσόγειο!! Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ΜΑΖΙ για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή”.

Λόγω της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και της συντονισμένης προσπάθειας των αξιωματούχων του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας προσωπικού και αεροσκαφών της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ των αεροσκαφών περιλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube