Weather Icon
Κύπρος , Τουρισμός 6 Μαρτίου 2021

Στον χάρτη κρουαζιέρων μπήκε η Κύπρος

Στον χάρτη κρουαζιέρων μπήκε η Κύπρος

Ευκαιρίες και προοπτικές για ώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον κι από άλλες εταιρείες, βλέπει ο υφυπουργός Τουρισμού, σε συνέχεια της απόφασης της Royal Caribbean να εντάξει την Κύπρο στο πρόγραμμά της για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021.

Μιλώντας στον «Φ», ο Σάββας Περδίος ανέφερε πως το όφελος για τη χώρα μας από την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων στον κόσμο είναι σημαντικό, αφού στην ουσία η χώρα μπήκε πλέον στον χάρτη της κρουαζιέρας. Η απόφαση, πρόσθεσε, θέτει γερές βάσεις και θεμέλια για ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και σημείωσε πως υπάρχουν συζητήσεις και με άλλες εταιρείες και γίνονται προσπάθειες για προσέλκυση κι άλλων μεγάλων παιχτών στον τομέα.

Το όφελος από την απόφαση της Royal Caribbean είναι ήδη ορατό, ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας πως το όνομα της Κύπρου ακούστηκε σε όλο τον κόσμο ως προορισμός κρουαζιέρας, λόγω της εμβέλειας που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο κ. Περδίος ανέφερε πως η απόφαση της εταιρείας δεικνύει και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει προγραμματισμός και αξιοπιστία. Παραδέχθηκε πως η συμφωνία με το Ισραήλ για υποδοχή όσων έχουν εμβολιαστεί από τη χώρα ενίσχυσε τις προσπάθειες και τις συζητήσεις με τη Royal Caribbean, με την οποία υπήρχαν διαβουλεύσεις εδώ και ένα εξάμηνο περίπου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube