REAL TIME |

Weather Icon

Στη «φωλιά» των Rafale οι Έλληνες πιλότοι – Εντατικά μαθήματα – Πότε θα μπουν στα πιλοτήρια – Όλα όσα συμβαίνουν στην αεροπορική βάση της Armée de l’Air

Στη «φωλιά» των Rafale οι Έλληνες πιλότοι – Εντατικά μαθήματα – Πότε θα μπουν στα πιλοτήρια – Όλα όσα συμβαίνουν στην αεροπορική βάση της Armée de l’Air

Με τα «μούτρα» στο διάβασμα έχουν πέσει σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες ιπτάμενοι οι οποίοι εδώ και ένα μήνα φιλοξενούνται στη «φωλιά» των Rafale στην αεροπορική βάση της Armée de l’Air στο Mont-de-Marsan. Και «χτίζουν» γερά τα θεμέλια της εκπαίδευσης πάνω στα οποία θα αναπτύξουν τους επόμενους μήνες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αποτελέσουν τους πρώτους Έλληνες ιπτάμενους οι οποίοι θα πετάξουν πάνω από το Αιγαίο τα Γαλλικά μαχητικά βαμμένα στα χρώματα της HAF.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έως τώρα τηρείται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση τις πρώτες εβδομάδες οι Έλληνες ιπτάμενοι παρακολουθούν εντατικά θεωρητικά μαθήματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των Rafale. Έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα τεχνικά εγχειρίδια που αφορούν το υπερσύγχρονο Γαλλικό μαχητικό ενώ εκπαιδευτές και τεχνικοί της κατασκευάστριας εταιρίας Dassault αλλά και της Armée de l’Air έχουν αναλάβει να τους λύσουν κάθε απορία που αφορά τις «ριπές».

Θα ακολουθήσουν γραπτές εξετάσεις προκειμένου οι Έλληνες ιπτάμενοι να πάρουν τη σχετική πιστοποίηση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο εκπαίδευσης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως στον εξομοιωτή αλλά και σε μαχητικά Rafale στο έδαφος. Τα ‘’γεράκια’’ της HAF θα εξοικειωθούν σταδιακά στα όργανα και στις του Γαλλικού μαχητικού και θα αρχίσουν να πετούν εικονικά Rafale. Όσο περνά ο καιρός η εκπαίδευση στον εξομοιωτή θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέχρι οι ιπτάμενοι να μπορούν να αντιδρούν και να επιλύουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα στην πτήση. Ενώ ταυτόχρονα θα έχουν μυηθεί στην εναέρια μάχη και στη χρήση βοηθημάτων, ραντάρ και όπλων.

Πιστοποίηση προβλέπεται να πάρουν και στον εξομοιωτή για να ακολουθήσει πλέον η εκπαίδευση στα διθέσια μαχητικά. Με τις πρώτες πτήσεις στο πίσω κάθισμα του εκπαιδευόμενου και στη συνέχεια μπροστά με τον εκπαιδευτή πίσω να παρακολουθεί. Και όταν οι Γάλλοι εκπαιδευτές ‘’ανάψουν το πράσινο φως’’ τα Ελληνικά ‘’γεράκια θα βρεθούν μόνα τους στον αέρα μέσα στα μονοθέσια Rafale. Πλέον θα είναι έτοιμοι να πετάξουν τα υπερσύγχρονα Γαλλικά μαχητικά. Θα είναι οι πρώτοι Έλληνες ιπτάμενοι Rafale στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τους επόμενους μήνες στη Γαλλία και στο Mont-de-Marsan θα μεταβούν δύο ακόμη ομάδες αποτελούμενες από τέσσερις ιπτάμενους η κάθε μία για να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία εκπαίδευσης. Στόχος μέσα στον επόμενο χρόνο η HAF να διαθέτει δώδεκα ιπτάμενους στα Rafale για να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα της πρώτης Ελληνικής Μοίρας Rafale . Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς θα προχωρά και η εκπαίδευση των τεχνικών που θα αναλάβουν τη συντήρηση των καινούργιων μαχητικών.

Την ίδια ώρα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης φέρνουν στο φως εικόνες από τα πρώτα μεταχειρισμένα Rafale τα οποία θα παραδοθούν στην Πολεμική μας Αεροπορία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Air&Cosmos το πρώτο Ελληνικό Rafale θα είναι το διθέσιο ‘’B305’’ το οποίο ήδη προετοιμάζεται από την Dassault σε συνεργασία με την Armée de l’Air. Όπως αναφέρει μάλιστα το Γαλλικό Μέσο πριν από μία εβδομάδα η ίδια η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί επισκέφθηκε την 113 Αεροπορική Βάση όπου θα προετοιμαστούν τα 12 μεταχειρισμένα Rafale τα οποία σταδιακά θα παραδοθούν στη HAF.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube