Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 22 Μαρτίου 2021

Σοκαριστικός βομβαρδισμός φιλοτουρκικών δυνάμεων από Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην Συρία (φωτό)

Σοκαριστικός βομβαρδισμός φιλοτουρκικών δυνάμεων από Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην Συρία (φωτό)

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 21 Μαρτίου το απόγευμα, Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τη βορειοδυτική περιοχή του Greater Idlib στην Συρία, όπου δραστηριοποιούνται αρκετές φιλοτουρκικές τρομοκρατικές ομάδες. Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο, πιθανότατα Iskander 9K720, από την αεροπορική βάση Hmemim στην ακτή της Συρίας, έναντι φιλοτουρκικών ισλαμιστικών παραστρατιωτικών ομάδων κοντά στο χωριό Salwah που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία στο βόρειο Idlib.

Συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση  στόχευε τα κεντρικά γραφεία του σώματος al-Sham, μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές φατρίες στην περιοχή. Λίγο αργότερα,  αεροσκάφη Su-35 και Su-34 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στην πόλη Saramada στο βόρειο Idlib που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στην πόλη Bsanqul στο νότιο Idlib.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη κατέστρεψαν ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου που ανήκει στη Watad Petroleum, μια  εταιρεία που ανήκει στην Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που είναι συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, και αποτελεί την de facto διοικητική δύναμη της Greater Idlib.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube