Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: O στόχος της Τουρκίας με τις διερευνητικές & οι εξελίξεις στην Κύπρο με Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: O στόχος της Τουρκίας με τις διερευνητικές & οι εξελίξεις στην Κύπρο με Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δάκτυλος της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά και η ασπίδα του Ισραήλ στην Κύπρο

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο Open Tv την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Σαραντάκος και Μαρία Ζαχαράκη.

«Οι διερευνητικές επαφές είναι μία βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης της Ελλάδας και της Τουρκίας, εφεύρεση του Βερολίνου που τη στηρίζει και η Ουάσινγκτον. Ήταν και ένα τρόπος να παρακαμφθούν οι σκόπελοι που είχαν δημιουργηθεί από τη διπλωματική δράση της Λευκωσίας και της Αθήνας για την επιβολή κυρώσεων.

Επικράτησε στους κόλπους της ΕΕ ότι πρέπει να υπάρχει θετική ατζέντα για την Τουρκία στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου και προϋπόθεση γι’αυτό ηταν να καμφθούν η Αθήνα και η Λευκωσία και έτσι εφευρέθηκαν οι επαφές.

Αυτές δεν την θέλει η Τουρκία. Στόχος της είναι να αλλάξει το status quo στην περιοχή. Και επειδή οι διερευνητικές επαφές έχουν συγκεκριμένη χρήση, η Τουρκία θέλει να αλλάξει τον χαρακτήρα τους, γι’αυτό και το τουρκικό ΥΠΕΞ άλλαξε τον όρο. Έβαλε αντί για διερευνητικές, τις βάφτισε συμβουλευτικές. Θέλουν να δείξουν, ότι είναι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης.

Είναι θέμα διαδικασίας. Η επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ και της φον ντερ Λάιεν στην Τουρκία πρέπει να προβληματίσει την ελληνική διπλωματία.

Σημαντική εξέλιξη στο ελεύθερο έδαφος της κυπριακής δημοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Social Media Monitor:

Infognomon Politics

https://www.facebook.com/InfognomonPolitics

https://www.facebook.com/SavvasKalenteridis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube