REAL TIME |

Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να τους πετάξει στη θάλασσα

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να τους πετάξει στη θάλασσα

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “200 χρόνια μετά η Τουρκία και πάλι απέναντι στον Ελληνισμό”, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Κουρδιστάν που διοργάνωσε το Άρδην, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, στις 19.00.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Κώστας Γρίβας, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

«Το πλαίσιο της πολιτικής του Ερντογάν απειλεί και ακυρώνει την Επανάσταση του 1821», σχολίασε αρχικά ο γεωπολιτκός αναλυτής και στάθηκε στο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία. «Υπάρχουν στοιχεία που με κάνουν να αμφιβάλλω για τον τρόπο που εξελίχθηκε από ένα σημείο και μετά. Είναι πιθανό από ένα σημείο και μετά ο Ερντογάν να το χρησιμοποίησε».

Στη συνέχεια ο πρώην αξιωματικός του ΕΣ μίλησε για το όραμα απελευθέρωσης της Κύπρου: «Το δόγμα της απελευθέρωσης της Κύπρου δεν είναι καθόλου ανεδαφικό. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να αντέξουν. Δεν υπάρχει γραμμή άμυνας. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να καθίσουν στο νησί ούτε 48 ώρες. Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να τους πετάξει στη Θάλασσα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube