Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Μην κάνετε όνειρα! Δεν είναι δυνατόν να συνεννοηθείτε με Τουρκία για εθνικά μας συμφέροντα

Σάββας Καλεντερίδης: Μην κάνετε όνειρα! Δεν είναι δυνατόν να συνεννοηθείτε με Τουρκία για εθνικά μας συμφέροντα

Επειδή ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα που μιλούν για θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, είναι καλό να δούμε ορισμένα αντικειμενικά ζητήματα.

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Είναι σε όλους γνωστό ότι το τουρκικό κράτος είναι έτσι δομημένο, που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της δημοκρατίας, τουλάχιστον όπως αυτή εμφανίζεται στα κράτη της Ευρώπης.

Ας δούμε τι λέει το Σύνταγμα:

Άρθρο 1 – Το Κράτος της Τουρκίας είναι Δημοκρατία (Cumhuriyet)

ΙΙ. Τα χαρακτηριστικά της Cumhuriyet

Άρθρο 2 – Η Δημοκρατία της Τουρκίας, είναι ένα κοσμικό, κοινωνικό κράτος Δικαίου, που παραμένει πιστό στον εθνικισμό του Ατατούρκ και στηρίζεται στις βασικές Αρχές της δημόσιας ειρήνης, της εθνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

III. Ακεραιότητα, επίσημη γλώσσα, σημαία, εθνικός ύμνος και πρωτεύουσα του κράτους

Άρθρο 3 – Το κράτος της Τουρκίας, μαζί με το έδαφος και το έθνος της είναι μια αδιαίρετη οντότητα. Η γλώσσα του είναι τα τουρκικά.

Η σημαία του είναι λευκή ημισέληνος με το αστέρι μέσα στην κόκκινη σημαία, το σχήμα της οποίας ορίζεται στο νόμο.

Ο εθνικός ύμνος του είναι ο «Ύμνος της Ανεξαρτησίας».

Η πρωτεύουσά του είναι η Άγκυρα.

IV. Αμετάβλητες διατάξεις

Άρθρο 4. – Η διάταξη που αναφέρει ότι η μορφή του κράτους στο άρθρο 1 του Συντάγματος είναι Cumhuriyet, το άρθρο 2 που αφορά τα χαρακτηριστικά της Cumhuriyet και οι διατάξεις του άρθρου 3 δεν μπορούν να τροποποιηθούν και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν προτάσεις για να τροποποιηθούν.

Όλα τα παραπάνω που αποτελούν πιστή μετάφραση του τουρκικού Συντάγματος είναι σημαντικά, με βασικότερο πυλώνα, που δίνει στην Τουρκία τα χαρακτηριστικά ενός κράτους που είχε ενσωματωμένη στον «μυελό των οστών» του την υποχρέωση όλες οι κυβερνήσεις να εφαρμόζουν πολιτικές εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στους πολίτες του κράτους, είναι το άρθρο 3, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Όταν το άρθρο αυτό λέει ότι «Το κράτος της Τουρκίας, μαζί με το έδαφος και το έθνος της είναι μια αδιαίρετη οντότητα. Η γλώσσα του είναι τα τουρκικά», σημαίνει ότι όσοι λαοί, εθνικές και θρησκευτικές ομάδες κατοικούν στη χώρα αυτή, είναι μια «αδιάσπαστη ενότητα με το έδαφος και το κράτος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube