Weather Icon

Πρωθυπουργός Λιβύης: Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα είναι προς το συμφέρον μας

Πρωθυπουργός Λιβύης: Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα είναι προς το συμφέρον μας

Ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία θαλασσίων ζωνών Τουρκίας-Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προς το συμφέρον της χώρας του.

“Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προς το συμφέρον του κράτους της Λιβύης”, δήλωσε ο Ντμπέιμπα, προσθέτοντας: “Η Λιβύη απέκτησε ένα καλό μερίδιο του δικαιώματός της στο [φυσικό] αέριο”, μετά τη συμφωνία.

Στις 27 Νοεμβρίου 2019, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια και οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία.

Παράλληλα ο Ντμπέιμπα, στην ομιλία του, ελάχιστη ώρα πριν επικυρωθεί η εκλογή του από το κοινοβούλιο ως ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, απαίτησε επίσης την αποχώρηση περίπου 20.000 ξένων μαχητών.

“Οι μισθοφόροι είναι ένα χτύπημα στην πλάτη μας – πρέπει να φύγουν”, δήλωσε ο Ντμπέιμπα στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι θα επικοινωνήσει με τα Ηνωμένα Έθνη και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μισθοφόροι για να απαιτήσει την απόσυρσή τους.

“Η κυριαρχία μας παραβιάζεται από την παρουσία τους”, πρόσθεσε ο Ντμπέιμπα, μιλώντας στη Σίρτη.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube