Weather Icon

Προκαλεί η Τουρκία: «Γαλάζια Πατρίδα» είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)

Προκαλεί η Τουρκία: «Γαλάζια Πατρίδα» είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)

Δείτε εικόνες και βίντεο από την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα». Το εμπρηστικό μήνυμα της Άγκυρας.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει για μια ακόμα φορά η Τουρκία, δημοσιεύοντας εικόνες από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που είναι σε εξέλιξη και στέλνοντας ένα ακόμα προκλητικό μήνυμα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την άσκηση είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με άλλα χρόνια.

Την ίδια ώρα, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το μήνυμα που έχουν βάλει οι Τούρκοι μαζί με τις εικόνες, υποστηρίζοντας ότι η Γαλάζια Πατρίδα για την Τουρκία είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την τουρκική άσκηση:

 

Σημειώνεται πως η άσκηση ολοκληρώνεται σε δύο ημέρες, ενώ το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με την στάση της Τουρκίας το 2019.

«Δίχτυ» ασφαλείας από τον ελληνικό στόλο στη Μεσόγειο

Η Αθήνα από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε όλη τη Μεσόγειο, είτε μετέχοντας σε ασκήσεις, είτε σε ειρηνευτικές αποστολές είτε κάνοντας επίδειξη σημαίας.

Όπως έγραφε το Newpost, φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι καθώς και βοηθητικά πλοία είναι, με εντολή του ΓΕΕΘΑ, ανεπτυγμένα στη Μεσόγειο δηλώνοντας έτσι την παρουσία της χώρας μας. Ισως να είναι από τις λίγες φορές που τόσα πολλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μετέχουν σε τέτοιες αποστολές, την ώρα μάλιστα που άρχιζε η μεγάλη έκταση τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube