REAL TIME |

Weather Icon

Πρέσβης Ισραήλ: Εξαιρετικές οι διμερείς σχέσεις με Ελλάδα

Πρέσβης Ισραήλ: Εξαιρετικές οι διμερείς σχέσεις με Ελλάδα

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης» τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις: Έλληνο-Ισραηλινή Συνεργασία Τεχνολογίας και Καινοτομίας: Κοινές εμπειρίες & Κατάρτιση (“Smart Cities: Greek-Israeli Technology & Innovations Cooperation: Sharing & Learning)”».

Σε αυτό το πλαίσο, ο Γιόσι Αμράνι υπογράμμισε τις «εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.

Ειδικότερα, ο κ. Αμράνι μίλησε για την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα οργανώθηκε ψηφιακά κατά τη διάρκεια του lockdown με συστήματα που παρουσιάστηκαν προς χρήση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόσθεσε πως αυτό προσφέρει περιθώρια για περαιτέρω συνεργασία. Επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ και ο αντίστοιχος φορέας του Ισραήλ, η Ομοσπονδία Τοπικών Αρχών, έχουν ήδη ξεκινήσει μια καλή σχέση εργασίας.

Στην εκδήλωση, στην οποία εννέα ισραηλινές εταιρείες παρουσίασαν τεχνολογίες αιχμής για έξυπνες πόλεις και ευκαιρίες για συνεργασία με την Ελλάδα, συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι χρηματοδότηση ύψους 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί στους δήμους, μίλησε για τη χρηματοδότηση που έχει διατεθεί για να κάνει τις πόλεις πιο έξυπνες, πιο πράσινες για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, ευχαρίστησε τον Ισραηλινό πρέσβη και επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας με το Ισραήλ στη διαμόρφωση έξυπνων πόλεων.

Σε χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «τόνισε ότι πρέπει να συμμετάσχουμε στη μετατροπή των πόλεων σε έξυπνες πόλεις εστιάζοντας στην πράσινη ενέργεια και την καινοτομία και σημείωσε πως η εκδήλωση ήταν ευκαιρία να μάθουμε για ισραηλινές τεχνολογίες και να προωθήσουμε τη συνεργασία». Προστίθεται ότι ανέφερε πως θα ενημερώσει τους δήμους της Ελλάδας για τις τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.
Τέλος, σημειώνεται πως τη διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εξαγωγών του Ισραήλ, παρακολούθησαν δήμαρχοι από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι διαφόρων περιφερειών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube