Weather Icon

Πουλάει το βρώμικο και το χυδαίο

Πουλάει το βρώμικο και το χυδαίο

Θόδωρος   Βαρίκος

Το   1995  πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Συνέλευση του Παγκόσμιου Απόδημου  Ελληνισμού (ΣΑΕ). Εκεί μαζεύτηκαν, για πρώτη φορά, όλα τα παγκόσμια, φωτισμένα ελληνικά μυαλά. Έκτοτε  δεν ξαναπάτησαν, γιατί  κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με… Φουρτουνάτσιδες και Βροντάτσιδες (τα γνωστά  καρκινοκομματικά).

Ευτυχώς να λέτε που  πρόλαβα και μίλησα με καμιά  15αριά (από πυρηνικούς επιστήμονες και  οικονομολόγους  μέχρι γιατρούς, επιχειρηματίες  και ακαδημαικούς).  Δημοσιεύτηκαν  στην « Αυγή» από Γενάρη του 1996 και μετά. Η συνέντευξη του Νίκολας  Ασφορντ (Νίκος  Ασκούνης), 21 Ιανουαρίου 1996, απαντά στον  αφορισμό στα … γαλλικά του Πολλάκη, για τη διαβόητη μεσαία τάξη, που τη «διέλυσε» τάχα μου, ο Σύριζα.

Ο  Νίκος  Ασκούνης είναι τρίτης γενιάς  ομογενής, με καταγωγή από το Καστρί Κυνουρίας Αρκαδίας και τα άπταιστα … ελληνικά του τα έμαθε, μου είπε, από τη . . .γιαγιά του.  Ήταν Πρύτανης στο περίφημο  πολυτεχνείο Μ. Ι.Τ. της Μασαχουσέτης, πολιτικός  μηχανικός, οικονομολόγος και  νομικός. Το άλλαξε σε Ασφορντ, γιατί  οι Αγγλοσάξωνες και άλλοι  θα του έκοβαν το δρόμο, μου  εκμυστηρεύτηκε. Αυτά να τα προσέχουν οι …δικαιωματιστές  των ΜΚΟ της πλάκας, του  Σορος και της Παγκοσμιοποίησης.

Οι πολιτικοί είναι τσιράκια των πολυεθνικών

Ερώτηση: Ποιο το αντικείμενό σας ακριβώς κ. Ασκούνη ;

Απάντηση: Η σχέση ανάμεσα στη βιομηχανική παραγωγή και την περιβαλλοντική πολιτική. Ερευνώ τους τρόπους προώθησης  μιας  ελεγχόμενης και διατηρούμενης  ανάπτυξης (σ.σ. παρότι Έλληνας τρίτης γενιάς, έτσι το διατύπωσε).

Ερ. Το αναλύετε λίγο περισσότερο;

Απ. Αυτό το ρεύμα–τάση που …κορυφώνεται τώρα (δεκαετία  1990) στην Αμερική, δεν αποσκοπεί μόνον στην καλυτέρευση του περιβάλλοντος, αλλά περιλαμβάνει και άλλα πράγματα, όπως τη σωματική, τη διανοητική και ψυχολογική υγεία των εργαζομένων. Είναι ένας σκόπιμος εμπλουτισμός του εργατικού δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία. Π.χ.  να μπορεί ο εργαζόμενος να καταναλώνει, σύμφωνα με το μισθό του. Αυξάνεται ο μισθός του; Να αυξάνεται και η αγοραστική του δύναμη. Να μπορεί να συμμετέχει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινωνίας του (πνευματική τροφή), να είναι ασφαλής στην εργασία του, να υπάρχουν μέτρα πρόνοιας και υγείας για τον ίδιον και την οικογένειά του.  

Ερ. Φρονώ, πως πολύ …καθυστερημένα  τα ανακαλύψατε εσείς οι Αμερικανοί αυτά τα προωθημένα. Γιατί έτσι; (σ.σ. εργαζόμουν στην «Αυγή» τότε).  

Απ. ίσως να έχετε  …δίκαιο, αλλά στις αναπτυγμένες χώρες τα αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης  ανάπτυξης είναι ποιά …γνωστά και ορατά. Εσείς στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως . . .  η πατρίδα μας η Ελλάδα, πρέπει να τα προσέξετε αυτά, γιατί είσαστε στο …αρχικό στάδιο. Να δώσετε έμφαση στο εργατικό περιεχόμενο, και δεν μιλάω για αυτοδιαχειρίσεις  κ.λπ. Στις αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει τώρα ο κίνδυνος και για το περιβάλλον και για την υγεία  των εργαζομένων, διότι όλα αυτά είναι ανεξέλεγκτα.

Ερ. Επιμένω, ότι το ενδιαφέρον  σας … δεν πείθει  για  ειλικρινές.

Απ. Πρόσεξε τη σκέψη μου. Όλες οι οικονομίες του. . . κόσμου δεν ελέγχονται πλέον από κρατικούς φορείς, διότι προηγουμένως η GATT και τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), που διαδέχθηκε την GATT , στοχεύουν σε δύο πράγματα : Πρώτον στη μείωση των δασμών—φόρων για τα εισαγόμενα προϊόντα και δεύτερον στο να μειωθούν «σκόπιμα  και αθόρυβα» τα στάνταρ του περιβάλλοντος , αλλά και τα στάνταρ  γενικώς του εργατικού  δυναμικού  σε κάθε χώρα (ώρες εργασίας, ασφάλεια, υγεία, πρόνοιες, ελεύθερος χρόνος κ.λ.π). Αυτός ο οργανισμός, λοιπόν, αντί να προσπαθεί να βελτιώσει –ανεβάσει τα στάνταρ στο Νότο (αναπτυσσόμενες χώρες), προσπαθεί να τα ρίξει και στις αναπτυγμένες χώρες του  Βορρά (σ.σ. από το 1995  ήδη το έχει κάνει πράξη).

Σε αυτές τις περιπτώσεις (χάσμα Βορρά—Νότου) δύο τινά συμβαίνουν: Η  θα ανέβουν  τα στάνταρ στο Βορρά και θα πέφτουν στο Νότο, η το αντίθετο. Η δουλειά μου είναι ακριβώς αντίθετη σε αυτό το δόγμα. Προσπαθώ  να … προλάβω την πολιτική του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, διότι έτσι κερδίζουν μόνον οι . . . πολυεθνικές, οι  οποίες, γράφτο όπως στο λέω : Αυτές  … διορίζουν τους πολιτικούς και είμαι μέλος πολλών διεθνών οργανισμών. Κάνω  αυτή τη δουλειά  27  χρόνια.

Ερ. Είστε  έξω από αυτό το σύστημα;

Απ. Πρόσεξε, η  θέση μου δεν είναι… αντικαπιταλιστική, αλλά …αντιμονοπωλιακή. Άλλο ελεύθερη  αγορά και άλλο …άναρχα  ανταγωνιστική. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προωθεί την  ελεύθερη, χωρίς έλεγχο και χωρίς κανόνες παιχνιδιού, πολιτική του. Όλα γίνονται με τη δύναμη του χρήματος και  είναι επικίνδυνη, γιατί είναι παγκόσμια και ανεξέλεγκτη. Αυτό λέγεται …οικονομικός δαρβινισμός (ο  ισχυρός τρώει τον αδύνατο).

Τους τα κοπανάω και Σούνιο

Ερ. Και οι εργαζόμενοι, όμως, θα απαντήσουν ανάλογα.

Απ. Μην έχεις  αυταπάτες γι’ αυτό. Οι  εργαζόμενοι αφ’ ενός θα γίνονται λιγότεροι, διότι τους πετάει έξω η τεχνολογία, και αφ’ ετέρου τα στελέχη και οι λίγοι εργαζόμενοι θα είναι δικοί τους άνθρωποι.

Ερ. Μα αυτό οδηγεί στην βαρβαρότητα

Απ. Ακριβώς  έτσι είναι. Οι συνάδελφοί μου εντός  αυτού του συστήματος κερδίζουν πολλά. Εγώ θα  γράψω βιβλίο και για παν ενδεχόμενο, έχω και ένα διαμέρισμα στο …Σούνιο.

Ερ. Έχετε να πείτε κάτι για τους Νότιους –Αναπτυσσόμενους;

Απ. Τώρα (1995) πάει να καταργηθεί η διαφορά  Βορρά – Νότου, αλλά η …εξαθλίωση δημιουργείται και εξαπλώνεται σε  …κάθε Ήπειρο. Στην Αμερική. . .  δεν  δουλεύουν, δεν  αγοράζουν, δεν πουλάνε, διότι το κεφάλαιο πάει σε χώρες με …φτηνά εργατικά χέρια  και μόνον. Στη δεκαετία του 1970 από τις αναπτυγμένες  πλούσιες χώρες  βγήκαν προς τα έξω μόνον 50 δις. δολάρια, ενώ τη δεκαετία 1980 ξεπέρασαν τα …2 τρισεκατομμύρια δολάρια. (σ. σ φαντασθείτε που έφθασε το 2021). Τώρα  δημιουργείται  μια νέα …μεσαία τάξη σε κάθε  Ήπειρο, η οποία θα είναι σκληρή και  άτεγκτη προς τους εργαζόμενους, ως  φανατική  νεοφώτιστη.

Σημείωση του δημοσιογράφου το 2021

Τώρα στις Βόρειες αναπτυγμένες  χώρες δημιουργείται μια νέα υπό τάξη (under  class) και δεν είναι οι ξένοι, αλλά οι ντόπιοι  οι πολίτες της, που υποφέρουν. Αυτοί που δούλευαν σε αυτές τις χώρες ήταν η  μεσαία τάξη.

Άρα  αυτοί έβγαζαν  πρόεδρο (οι μεσαίοι) τον κολλητό του Ερντογάν,  τον Τραμπ, στο Αμέρικα κ. Πολλάκη. Και το «ελληνικό κεφάλαιο» υψηλό και μεσαίο  και μικρομεσαίο … βόσκει στα Βαλκάνια  και στις Ευρώπες  και το  παρασιτικό και  κομπραδόρικο στις Παρθένους νήσους, στον Παναμά  και τα νησιά Κάιμαν κ.α.

YΓ:  Άλλωστε εθνική  …αστική ταξη στην Ελλαδα δεν υπάρχει, κάτι που σας ευχαριστεί, αφού όταν ακούει οτιδήποτε Εθνικό η Ελληνικη Αριστερά παθαίνει ανακοπή και εγκεφαλικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube