Weather Icon
Τουρκία 8 Μαρτίου 2021

Πόσες γυναικοκτονίες στην Τουρκία καλύπτονται ως αυτοκτονίες;

Πόσες γυναικοκτονίες στην Τουρκία καλύπτονται ως αυτοκτονίες;

Πόσες γυναικοκτονίες στην Τουρκία καλύπτονται ως αυτοκτονίες;

Η φρικτή δολοφονία γυναικών είναι πολύ συχνή στην Τουρκία και τα νέα τέτοιου είδους εγκλημάτων συγκλονίζουν επανειλημμένα πολλές περιοχές της χώρας.

Η δολοφονία του Μαΐου 2018 της 23χρονης κατοίκου της Άγκυρας, Sule Cet, έχει χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη της Τουρκίας: Η νεαρή γυναίκα βιάστηκε στο γραφείο από δύο μεθυσμένους άντρες, ένας από τους οποίους ήταν το αφεντικό της. Στη συνέχεια, πετάχτηκε έξω από το παράθυρο του πολυώροφου συγκροτήματος. Οι άνδρες είπαν στην αστυνομία ότι η Cet αυτοκτόνησε – παρόλο που ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει σπασμένο λαιμό και ηρεμιστικά στο αίμα της – στοιχεία που δεν συνάδουν με την αυτοκτονία.

Η δίκη διήρκεσε έξι μήνες και συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις και εκφράσεις αλληλεγγύης από γυναίκες. Η υπόθεση παρακολουθήθηκε επίσης με μεγάλη υποστήριξη στα κοινωνικά μέσα. Η δημόσια πίεση έφερε αποτελέσματα, ενώ το δικαστήριο στην Άγκυρα καταδίκασε τον δράστη σε ισόβια φυλάκιση και τον συνεργό του σε σχεδόν 19 χρόνια φυλάκιση.

Εκείνη την εποχή, οι ομάδες δικαιωμάτων των γυναικών ήλπιζαν ότι η δημοσιότητα που προσέλκυσε η υπόθεση θα προκαλέσει μια πολυπόθητη κοινωνική αλλαγή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube