REAL TIME |

Weather Icon

Όταν οι Θράκες ζητούσαν γη από τον Καποδίστρια για καινούρια πατρίδα!

Όταν οι Θράκες ζητούσαν γη από τον Καποδίστρια για καινούρια πατρίδα!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ 1821!!!
ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ο Μάρτιος, είναι ο μήνας μέσα στον οποίο κορυφώνονται οι κάθε είδους εκδηλώσεις, που οργανώνονται για να τιμηθεί η μεγάλη εθνική επέτειος της Επανάστασης του 1821. Εφέτος μάλιστα συμπληρώνονται 200 χρόνια από εκείνο το μεγάλο γεγονός.

Η συγκυρία αυτή μας βρίσκει μέσα σε πλέγμα ποικίλων περιορισμών λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο γνωστός κορονοϊός. Αυτό σημαίνει δεν θα γίνουν παρελάσεις, και χορευτικές εκδηλώσεις σε ανοιχτές πλατείες, δεν θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, δεν θα ακουσθούν λόγοι σε πυκνά ακροατήρια.

Είναι μια ευκαιρία να διαβάσουμε. Και να μάθουμε όσα δεν διδαχθήκαμε. Καιρός να μάθουμε την ιστορία του μεγάλου αυτού επιτεύγματος του 1821. Για το λόγο αυτό, μέσα στο μήνα Μάρτιο, από την 1η του μηνός, άρχισα να αναρτώ στο Facebook, παλαιότερα άρθρα μου, που σχετίζονται με την εθνεγερσία του 1821 και ορισμένα από αυτά περιγράφουν αγνοημένες πτυχές της σχέσης της πατρίδας μου της Θράκης με την Επανάσταση. Ελάτε να συγκροτήσουμε το Συναξάρι «Θράκη και Επανάσταση του 1821».

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε ένα άγνωστο θέμα, που σχετίζεται με τους Θρακιώτες αγωνιστές οι οποίοι ήρθαν στην επαναστατημένη Ελλάδα και μετά δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω γιατί γίνονταν σφαγές. Αυθεντικά έγγραφα με πολλά ονόματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο sitalkisking.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube