REAL TIME |

Weather Icon
Κοινωνία , Πολιτική 3 Μαρτίου 2021

Οπλιστείτε με υπομονή! Χαρδαλιάς : Μέχρι 2 χλμ. με τους κωδικούς 2 και 3 – Άσκηση μόνο με πόδια και ποδήλατο με τον κωδικό 6

Οπλιστείτε με υπομονή! Χαρδαλιάς : Μέχρι 2 χλμ. με τους κωδικούς 2 και 3 – Άσκηση μόνο με πόδια και ποδήλατο με τον κωδικό 6

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. «Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής μέτρα, με φόντο την άσχημη επιδημιολογική εικόνα:

Από αύριο το πρωί στις 6 έως:

Στο SMS 2 – για ψώνια – και στο SMS 3 για τις τράπεζες, η μετακίνηση πραγματοποιείται είτε εντός οικείου δήμου είτε σε ακτίνα 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας

Στο SMS 6 – άσκηση- οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται πεζή ή με ποδήλατο.

Στην περίπτωση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον στοιχεία.
Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube