REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά , Τουρκία 19 Μαρτίου 2021

Οι Τούρκοι ψάχνουν Έλληνες παίκτες!

Οι Τούρκοι ψάχνουν Έλληνες παίκτες!

Μέσα στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγεται η Τουρκία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στη γειτονική χώρα αγωνίζονται 8 συμπατριώτες μας, με αποτέλεσμα να είναι στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης που δημοσίευσε στο τεύχος του Νοεμβρίου το CIES Football Observatory, το οποίο είναι διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, όπου αποκαλύπτονται οι μεγάλες διαδρομές μετανάστευσης του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο.

Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Μανώλης Σιώπης (Αλιάνιασπορ), Δημήτριος Κολοβέτσιος (Καϊσερίσπορ), Δημήτρης Χατζησαΐας (Ρίζεσπορ), Στέλιος Κίτσιου (Ανκαρακουτσού), Αλέξανδρος Κατράνης (Χατάισπορ) είναι οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στην τουρκική Super Lig.

Γιατί είναι τόσο ελκυστική αγορά η Τουρκία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές; Η υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα δίνει κάποιες σημαντικές εξηγήσεις. Ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε να κάνει τρομερό come back στην καριέρα του. Ανέβασε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές στην Αλάνιασπορ με συμπαίκτες τον Τζαβέλλα και τον Σιώπη και στην Τραμπζονσπόρ είδε την ποδοσφαιρική του αξία να εκτινάσσεται στα 6,5 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt. Τα, δε, γκολ που έβαλε με τους «μπορντό-μαβί» έκαναν τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε να μετανιώνουν που δεν εισάκουσαν τον Ερόλ Μπουλούτ και δεν τον απέκτησαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στην Τουρκία, συν τοις άλλοις, σέβονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα στις αρχές του 2021 ήταν χαρακτηριστικές και έδιναν έναν ξεκάθαρο μήνυμα σε συνάδελφούς του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube